Robert Plaga: Mými prioritami jsou finanční a věcná revize inkluze

pondělí 18. prosince 2017 ·

Premiér Andrej Babiš dnes ráno uvedl do úřadu ministra školství Roberta Plagu. Hlavními prioritami jsou podle něj řešení nedostatku peněz na inkluzi a vytvoření speciální agentury pro sport. Babiš by rád vytvořil post vládního zmocněnce pro sport, díky čemuž by se měla situace financování sportu stabilizovat. Informuje server Novinky.cz.


Robert Plaga (msmt.cz)
„Přeji panu ministrovi hodně zdaru. Nebude to mít jednoduché,” řekl Babiš na krátké tiskové konferenci po zhruba půlhodinovém jednání. Na inkluzi nyní podle Babiše chybí dvě miliardy korun. Peníze podle něj bude těžké najít, je třeba to koordinovat i s kraji.

„Mými prioritami jsou finanční a věcná revize inkluze. Ta situace není dobrá a já bych byl rád, aby to nemělo dopad na navýšení platů ve školství,” doplnil Babiše nový ministr Plaga.

Podle serveru iDNES.cz premiér Babiš také kritizoval státní příspěvky pro soukromé školy. Stát má podle něj vlastní kapacity pro umístění všech žáků.



Celý text naleznete zde
Zprávu iDNES naleznete zde

2 komentářů:

Tomáš Barták řekl(a)...
18. prosince 2017 v 10:45  

Pan premiér (bývalý ministr financí) a ministr školství (bývalý náměstek) se tváří a vystupují, jako by byli překvapeni, kolik inkluze stojí. Kde byli v minulých měsících a letech?
Jen aby revize inkluze nedopadla tak, že děti (kterých se inkluze nejvíce týká) ve školách zůstanou, ale bez peněz, a tudíž bez materiální, a hlavně personální podpory.

(Toto ale od české cesty inkluze očekávám především.)

mirek vaněk řekl(a)...
18. prosince 2017 v 14:01  

„Mými prioritami jsou finanční a věcná revize inkluze. Ta situace není dobrá a já bych byl rád, aby to nemělo dopad na navýšení platů ve školství,” doplnil Babiše nový ministr Plaga.


Jestli hlavní prioritou českého školství je inkluze a starost, aby to nemělo vliv na navýšení platů ve školství, tak to vůbec nevidím růžově.
Odstranění nedostatků v inkluzi může tedy vést ke snížení platů.

A jak vidět třeba nedostatek kvalifikovaných učitelů a peněz na mzdy prioritní není. Školství může jít pod kytičky, ale hlavně když ušetříme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.