Školy chtějí nové obory. „Šité“ pro firmy

pátek 10. listopadu 2017 ·

Vysoce prestižní obor zaměřený na robotiku a mechatroniku chce začít vyučovat Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola v Liberci. Návrh na zápis nového oboru musí ještě schválit ministerstvo školství. Pokud se tak stane, nový obor škola pravděpodobně otevře už příští školní rok. Informuje MF DNES.


Obor má být „šitý“ pro potřeby firem, které do výroby zavádějí ve stále větší míře roboty a potřebují odborníky na jejich programování a údržbu. „Vůbec se neobávám toho, že by pak absolventi neměli uplatnění. Ve všech firmách nám říkají, že jsou tito odborníci vysoce potřeba. Jsem také přesvědčený o tom, že o tento obor bude velký zájem,“ uvedl ředitel školy Jaroslav Semerád.

Nové obory chtějí zapsat ještě další dvě školy. Integrovaná střední škola ve Vysokém nad Jizerou rozšíří svoji nabídku o obor operátor skladování – operátor logistiky. I tento učební obor reaguje na potřeby řady průmyslových odvětví, obchodu a služeb. Jeho otevření jednoznačně podpořil mimo jiné i Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel České republiky.

Celý text naleznete v dnešním vydání MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.