Miliardář založil školu bez učitelů, studenti si tam opravují práce navzájem

neděle 10. září 2017 ·

Francouzský podnikatel a miliardář Xavier Niel hledá pro své projekty jen ty nejlepší programátory. Ve Francii je však v roce 2013 nemohl najít, a tak založil školu, která mu je vychová. O pařížské École 42, ve které nejsou žádní učitelé a kde si studenti opravují práce navzájem, napsal server Quartz. Informuje ČTK.



Do bezplatného tří a pětiletého studijního programu se může přihlásit úplně kdokoli. Stačí uspět v online logickém testu a pak projít měsíční vyřazovací soutěží, ze které vzejde nový ročník o 1000 studentech. Škola už má řadu absolventů. Ještě během studia najde zaměstnání zhruba 80 procent studentů, na jeho konci už je mají všichni.


„Nic neučíme,“ říká ředitel École 42 Nicolas Sadirac. „Studenti si musejí vytvořit to, co potřebují,“ dodává. Každé ráno v 08:42 dostanou zadání projektu, na jehož vypracování mají 48 hodin, takže v každém momentě pracují na více úkolech a se svým časem mohou nakládat, jak uznají za vhodné.


Původně požadovala École 42 na konci studia zvládnutí určitých dovedností, dnes už i tento konvenční prvek školství odpadl. Hlavním cílem zakladatele Niela je pěstovat ve studentech mix kreativity, kritického myšlení, schopnosti spolupráce a iniciativnosti, aby mohli v budoucnu uspět v jakémkoli odvětví.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

peekaa řekl(a)...
10. září 2017 v 9:43  

to by šlo...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.