Mezinárodní konference k podpoře výuky cizích jazyků již pošesté

úterý 26. září 2017 ·

V návaznosti na předchozí mezinárodní konference zaměřené na podporu výuky cizích jazyků pořádají Ministerstvo školství a Národní institut pro další vzdělávání (NIDV) již 6. mezinárodní konferenci k podpoře výuky cizích jazyků. Konference proběhne 5. a 6. října v kinosálu Francouzského institutu v Praze.


Letošní ročník je zaměřen na profesní rozvoj vyučujících, mezinárodní spolupráci a srovnání se zkušenostmi ze zemí EU. Do diskusního fóra se vůbec poprvé zapojili kromě Goethe Institutu a Francouzského institutu také zástupci Britské rady, Institutu Cervantes a Italského institutu v Praze. Novinkou je tematický diskusní blok věnovaný otázkám pregraduálního vzdělávání a přípravy budoucích učitelů cizích jazyků v kontextu potřeb školní praxe jak začínajícího, tak i pokročilého, resp. zkušeného učitele. Ten se musí vypořádat s celou řadou didaktických a pedagogických výzev týkajících se nikoliv pouze samotné výuky cizího jazyka, ale i širokého okruhu dalších témat a kompetencí (CLIL a výuka cizích jazyků napříč předměty, výuka odborných cizích jazyků na středních školách, výuka cizího jazyka u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, zavádění digitálních technologií do výuky, měnící se role učitele, profil učitele cizího jazyka atd.).

V druhém dni konference se uskuteční řada workshopů a seminářů pro učitele angličtiny, francouzštiny, němčiny, italštiny a španělštiny, které budou doplněny nabídkou průřezových témat k využití digitálních technologií a práci s žáky se speciálními vzdělávacími potřebami při výuce cizích jazyků.

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.