Nová strana 5 % pro vzdělávání spojila svoje síly s Piráty

pátek 4. srpna 2017 ·

Předseda České pirátské strany Ivan Bartoš a předseda strany 5 % pro vzdělávání podepsali smlouvu o volební spolupráci. Vybraní kandidáti strany 5 % pro vzdělávání budou kandidovat na třech kandidátních listinách Pirátů do podzimních sněmovních voleb. “V klíčové oblasti vzdělávání vycházíme s Piráty ze stejných základních principů. Česká politika i české vzdělávání potřebuje změny, a ve spolupráci s Piráty máme největší šanci je prosadit. Neradi bychom tříštili hlasy a jsem proto velmi rád, že jsme se dohodli na spolupráci,” říká předseda 5 % pro vzdělávání Kryštof Kozák.

Kryštof Kozák (google.com)
A doplňuje ho i místopředseda strany Štěpán Pudlák: “Naším hlavním dlouhodobým cílem je politicky prosazovat moderní a kvalitní vzdělávání pro všechny, a očekáváme, že ve spolupráci s Piráty se nám toto podaří,”.


Obě strany se shodly na třech základních cílech spolupráce: vytvoření takových podmínek pro učitele, aby tato profese přilákala a udržela podstatnou část absolventů, dále pak zajistit rozmanitý vzdělávací systém a svobodu volby školy i způsobu výuky, aby každý mohl dosáhnout maxima svého potenciálu. V neposlední řadě se pak strany budou společně snažit zvýšit podporu školní výchovy ke kritickému myšlení a mediální gramotnosti mladých.


“Oblast vzdělávání je pro Piráty dlouhodobě velmi prioritní. Jsem proto velmi rád, že jsme v této oblasti našli partnera - strana 5 % pro vzdělávání přináší řadu návrhů na zlepšení stavu českého vzdělávání a na tomto cíli budou Piráti velmi rádi spolupracovat,” uvedl lídr Pirátů Ivan Bartoš.


Podle garanta Pirátů pro oblast vzdělání Daniela Mazura do spojení se stranou 5 % pro vzdělání vkládají Piráti naději v podobě spojení dvou liberálních sil s kompatibilní vizí moderního vzdělání jakožto dlouhodobé priority pro českou společnost. “Cílem je rozšíření akceschopné platformy pro vzdělání založené na svobodě a pozitivní motivaci,” dodává Mazur.




Zdroj: Tisková zpráva Pět procent  

6 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
4. srpna 2017 v 7:57  

No, posledně něco jako že těch pět procent voličů, kterým záleží na vzdělání, se určitě najde...

"Jsme přesvědčeni, že v České republice je víc než 5 % lidí, kteří považují vzdělávání za důležité téma. Chceme je přesvědčit, že má smysl, aby strana zaměřená na vzdělávání byla v Parlamentu. Nabízíme jim nejen konkrétní témata a program, ale také slušné a racionální vyjadřování.
Volte nás z přesvědčení, ne z kalkulu. Nevolte "menší zlo", ale něco, v co opravdu věříte."

---
Nevím jací tři kandidáti a jak Pirátům pomůžou, ale myslím, že vím o dvou pro-pirátských lidech, kteří se buď chytnou za hlavu, co že to to politbyro splácalo, a nebo si oddechnou, ještě že už tam není ten Kartouz...

Mimochodem, měli k tomu Piráti internetové referendum? Na hlavní stránce ani v aktualitách za poslední měsíc nic takového vidět není...

tyrjir řekl(a)...
4. srpna 2017 v 8:46  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
4. srpna 2017 v 10:07  

Co vás na tom tolik zlobí?
NeoPravda je teď vidět zcela:
Ať žije a vzkvétá nově vypučelá
Pirátsko sluníčkářská lobby!

:)))

Pavel Doležel řekl(a)...
4. srpna 2017 v 10:24  

Co jsme si vychovali, to si budeme ke stáru živit.

tyrjir řekl(a)...
4. srpna 2017 v 12:00  

Co jsme si vychovali, to nás (ne)bude ve stáří živit.

Unknown řekl(a)...
4. srpna 2017 v 14:47  

Sliby, chyby. Zažil jsem za život nepřeberné množství reforem, reformiček, změn. Všechny mě nechaly chladnými a to mně snad zachránilo život.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.