Waldorfskému lyceu dalo ministerstvo stop

čtvrtek 29. června 2017 ·

Tři podané žádosti a tři zamítavá stanoviska. Taková je prozatím bilance vedení Základní školy Waldorfské v Českých Budějovicích ve snaze o zřízení lycea. Kateřina Kozlová, vedoucí projektu Kombinovaného lycea, upřesnila, že o vznik střední školy usiluje vedení Základní waldorfské školy v Českých Budějovicích od roku 2014. V uplynulých dvou letech bylo proti jak MŠMT, tak i kraj. Na konci loňského roku se ale karta obrátila, třetí žádosti o zřízení lycea v Českých Budějovicích dal kraj zelenou. Podle Hany Šímové z odboru školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu byl důvodem ke kladnému posouzení fakt, že škola v porovnání současné oborové nabídky středních škol nabízí obor nový, který se ještě v kraji nevyučuje. Informuje Deník.cz.


Klára Bílá (msmt.cz)
Poslední slovo mělo však MŠMT, jež žádost zamítlo. To se vedení waldorfské školy samozřejmě nelíbí. „Při dvou neúspěšných správních řízeních nám úředníci ministerstva doporučovali, že by bylo nanejvýš vhodné, abychom získali kladné stanovisko Jihočeského kraje. Když se nám to napotřetí podařilo, ministerstvo najednou otočilo,“ nechápe Kateřina Kozlová rozhodnutí MŠMT.

To se ale ústy vedoucí oddělení vnějších vztahů Kláry Bílé hájí tím, že ke stanovisku kraje může ministerstvo přihlédnout, není však rozhodující. „MŠMT nedává stopku soukromým školám a řadu žádostí pro školní rok 2017/2018 schválilo. V případě soukromých základních škol jich je zatím dvacet, v případě středních jsou dvě. Je však důležité zdůraznit, že na zápis školy do rejstříku není automatický nárok,“ argumentovala Klára Bílá.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
29. června 2017 v 12:32  

Demografický vývoj v oblasti je zřejmě nepříznivý, školy jsou kapacitě postačující, dopravní dostupnost nevyhovující a razítka se dávat nemusí. Tak co.

Skutečně se vrací socializmus.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.