"Mějme odvahu přijmout kariérní řád," řekla Kateřina Valachová na poslední tiskové konferenci. Prezident přijal její demisi

pondělí 19. června 2017 ·

Ministryně Kateřina Valachová právě na tiskové konferenci oznámila, že prezident přijal její demisi a novým ministrem školství jmenuje Stanislava Štecha.


Kateřina Valachová (Repro: ceskenoviny.cz)

Kateřina Valachová na tiskové konferenci řekla, že prezident jí nijak násilně nepřemlouval, aby demisi stáhla, jen jí připomenul hlasy na její podporu.

Kateřina Valachová využila tiskovou konferenci i k tomu, aby zdůraznila, že kariérní řád je pro učitele příležitost. „Mějme odvahu ho přijmout,“ řekla Valachová.


Záznam tiskové konference naleznete zde

8 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
19. června 2017 v 18:01  

Jestliže k něčemu potřebujeme odvahu, jsou to většinou dost nepříjemné věci - operace, vrtání zubů a pod.
Děkuji, nechci mít odvahu ještě na kariérní řád, když ji musím střádat na věci, které mi přinese život.

tyrjir řekl(a)...
19. června 2017 v 19:45  

Paní ministryně utekla pod politickou záminkou od své ministerským slibem dané odpovědnosti za školský resort i od zodpovědnosti za to, co naslibovala. Přitom slovy "...mějme odvahu..." nabádá ostatní, aby nesli důsledky jejích činů. Myslím, že jí takovýto obsah ani tón sdėlení příliš nepřísluší. J.Týř

Ygrain řekl(a)...
19. června 2017 v 20:49  

Kdyby mne kariérní neřád něčím opravdu motivoval, nepotřebovala bych odvahu, protože bych s nadšením skočila po příležitosti, kterou by mi nabízel. Nevím, proč bych měla prokazovat odvahu tím, že budu podporovat legislativní zmetek, který nejen že nepomůže, ale i uškodí. Tomu se totiž neříká odvaha, ale idiocie.

turistao 982 řekl(a)...
20. června 2017 v 5:41  

Paní ministryně nás vyzývá k odvaze, ale sama ji nemá. Jinak by neutekla z bojiště.

mirek vaněk řekl(a)...
20. června 2017 v 7:25  

Pokud je k přijetí zmetkovitého kariérního řádu potřebná odvaha, pak je k ničemu. Pokud by přinášel aspoň nějakou naději, budou učitelé ti první, kteří po něm budou volat.
Takhle možná oslovuje své spolupolitiky, aby měli odvahu zatlouct další hřebík do rakve polomrtvého školství. Ale to by byla vhodnější výzva "Mějme na to žaludek!" Nebo střeva?

Unknown řekl(a)...
20. června 2017 v 8:10  

Mějme odvahu tento KŘ=zmetek odmítnout. Nejvíce však zamrzí zjištění, že valná část učitelstva ani neví, že nějaký KŘ bude. Tento KŘ je šitý na míru řiťolezcům a v žádném případě neřeší kvalitu učitelské profese a konkrétní práci s žáky a studenty. Paní Kateřina neměla při řízení školství šťastnou ruku, protože na co sáhla, to pokazila.

pratavetra řekl(a)...
20. června 2017 v 12:18  

My odvahu nemáme. Petici podepsali v papírové podobě všichni PP ZŠ, MŠ i ŠD. Odesláno.

tyrjir řekl(a)...
20. června 2017 v 13:37  

Když se Lvice napapá, jde zpravidla někam do stínu trávit a plánovat další lov. Kolouchové a Gazely mají pak někdy klid. Pokud není na blízku např. nějaký lev či hyena. To srovnání kulhá. Lvice svým obětem nelže. Kolouchové a Gazely neumějí psát petice. Atd.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.