Česká školní inspekce nabízí školám přehledné reporty

sobota 13. května 2017 ·

Česká školní inspekce v rámci metodické podpory škol směřující ke zvyšování kvality vzdělávání a s důrazem na podporu propojování externího hodnocení s vlastním hodnocením školy nově nabízí mateřským, základním a středním školám k využití tiskové sestavy – reporty, které poskytují detailnější přehledné informace o vybraných aspektech vzdělávání v dané škole a také souhrnné informace pro porovnání se situací ostatních škol stejného druhu v rámci daného kraje i celé České republiky.
S účinností k 11. květnu 2017 tak mají mateřské, základní a střední školy v informačním systému České školní inspekce InspIS DATA k dispozici následující sadu reportů:

Kriteriální hodnocení školy (MŠ, ZŠ, SŠ)

Report poskytuje informace o výsledcích hodnocení školy v jednotlivých kritériích hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání vycházejících z modelu tzv. kvalitní školy a také srovnání se souhrnným hodnocením škol stejného druhu v rámci příslušného kraje i celé ČR.


Materiální a prostorové podmínky školy (MŠ, ZŠ, SŠ)

Report poskytuje informace o tom, zda a do jaké míry umožňují materiální a prostorové podmínky naplňovat cíle vzdělávání stanovené ve školním vzdělávacím programu dané školy, a nabízí také srovnání se situací škol stejného druhu v rámci příslušného kraje i celé ČR.

Porušení předpisů (MŠ, ZŠ, SŠ)

Report poskytuje informace o porušení vybraných právních předpisů ve vymezených oblastech ze strany školy a také srovnání četností porušení daných předpisů ve školách stejného druhu v rámci příslušného kraje i celé ČR.

Výsledky testování prováděného Českou školní inspekcí

Report poskytuje informace o rozložení výsledků žáků v jednotlivých testováních prováděných Českou školní inspekcí, kterých se škola účastnila, a také srovnání se souhrnnými výsledky testovaných žáků ostatních škol příslušného kraje i celé ČR.
 
 
 
Reporty (kromě reportu k testování) zobrazují informace z poslední hodnoticí a kontrolní činnosti České školní inspekce provedené v režimu komplexní inspekce v období od 1. září 2016. Pokud v dané škole nebo její součásti nebyla v uvedeném období komplexní inspekční činnost dosud provedena, nezobrazí se příslušné informace za konkrétní školu, ale pouze souhrnné informace pro porovnání za ostatní školy stejného druhu v rámci kraje a celé České republiky. Součástí reportů jsou kromě vysvětlení jejich struktury také podrobné informace o tom, jak daný report interpretovat a jak s poskytnutými informacemi pracovat.
Reporty jsou dostupné ředitelům škol po přihlášení do systému InspIS DATA, kde se jim po výběru možnosti sestavy/uložené sestavy v horním panelu nabídne výše vymezený přehled reportů. Po kliknutí na daný report se přepočítají příslušná data a report řediteli školy zobrazí aktuální informace a jednotlivá porovnání.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
                                                                                                                       
 
 
 
 

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
13. května 2017 v 21:50  

"Report poskytuje informace o výsledcích hodnocení školy v jednotlivých kritériích hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání vycházejících z modelu tzv. kvalitní školy a také srovnání se souhrnným hodnocením škol stejného druhu v rámci příslušného kraje i celé ČR."

To jsou ale kecy. Model Kvalitní školy? Zírám. Opravdu by mě zajímal model kvalitního učiliště. Co model kvalitního žáka? Kvalitního učitele či inspektora?
Srovnat se se sousedním gymnáziem dovedu. Dovedu se strovnat i s okolními SOŠkami. Na to mi stačí státní maturita. Protože máme stejné vstupy máme po spoustě dřiny i stejné výstupy. Z vrbového proutku šroubek neuděláš.
Spíš by mě zajímalo, po zkušenostech s prací ČŠI, kde vezme relevantní data o škole? Povolí jim zřizovatel-kraj, aby něco pořádně zjišťovali?
Porovnat vstup s výstupem dovede každý kantor. Pokud to ředitele vůbec zajímá, tak to taky zjistí. V čem je tedy přínos pro školu?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.