Zvyšování platů učitelů i růst rozpočtu vysokých škol. Valachová ocenila dohodu

pondělí 24. dubna 2017 ·

„Vláda schválila konvergenční program, tedy noty pro rozpočet pro následující tři roky. Počítá poctivě se změnami financování škol (plus 3,5 mld.) i profesní podporou učitelů (plus 2 mld.). Jsem za školy, učitele i děti ráda. Je to další splněný krok pro kvalitnější vzdělávání našich dětí,“ uvedla ministryně školství Kateřina Valachová k dnešním jednání vlády.

Kateřina Valachová (twitter.com)
"U platů učitelů budu trvat na zvýšení o deset procent opakovaně v následujících třech letech. Stejně tak na opakovaném růstu rozpočtu vysokých škol," uvedla Valachová po jednání kabinetu na twitteru.

V příštích třech letech by podle dřívějšího vyjádření ministryně zvýšení rozpočtu na školy a sport mělo činit celkem 62 miliard korun. V roce 2018 by měl rozpočet školství činit zhruba 178 miliard korun. V dalších dvou letech 200 miliard a 210 miliard korun, uvedla ministryně nedávno na svém blogu. Letos ministerstvo hospodaří se 148 miliardami korun.

Rozpočet regionálního školství by se podle Valachové měl v roce 2018 zvýšit o skoro 22 miliard na 123 miliard korun. Z toho 9,5 miliardy korun by šlo na zvýšení tarifu učitelských platů o deset procent. Ministerstvo školství chce peníze navíc i na změnu financování škol a nový kariérní řád.


Tiskovou zprávu MŠMT naleznete zde, zprávu ČTK zde

6 komentářů:

BP řekl(a)...
24. dubna 2017 v 20:10  

Tak honééém. Nebo s tím chci už za dva roky praštit.

Zdeněk řekl(a)...
24. dubna 2017 v 20:58  

Pane Komárku, opravte si v názvu článku "Zvýšování.." na "Zvyšování..", ať je to aspoň na České škole správně, když už stejnou chybu mají na denik.cz

Michal Komárek řekl(a)...
24. dubna 2017 v 21:02  

Děkuji, pane Zdeňku. Hezký večer!

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
24. dubna 2017 v 21:58  

Už jí někdo řekl, že současné tempo zvyšování platů ke 130 % průměrného platu v žádném případě nestačí?

Pepa řekl(a)...
25. dubna 2017 v 7:02  

No, já to tady předvedl už před nějakým časem u článku na stejné téma, ale paní ministryně asi ČŠ nečte...

Josef Soukal řekl(a)...
26. dubna 2017 v 15:59  

Zdeněk Sotolář: Poslanci schválili volební polotovar: http://sotolar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=600934

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.