Ředitelka školy: Dnes je kvalitní pedagog ten, kdo má v šuplíku deset projektů. Ne ten, který má cit pro děti a nadání být učitelem

sobota 1. dubna 2017 ·

V dopise redakci MF DNES se ředitelka školy v důchodu Helena Ostřanská vrací ke kauze učitelky Vandy Fabianové, kterou ředitel propustil za údajné sexuální zneužívání dětí na škole v přírodě. (Fabianová se obrátila na soud, který jí dal za pravdu).

Ostřanská píše: Učitelku Vandu Fabianovou neznám, nicméně s „panem Dokonalým“ (ředitel Jaromír Vachutka – poznámka redakce) jsem se jako s kolegou-ředitelem spádové školy ke konci své učitelské kariéry setkávala docela často. Nakonec tehdy musel ze školy odejít.

Ne, nemyslím si, že se Vachutka chtěl Fabianové mstít. Můj názor je, že je to ukázkový případ puntičkářského byrokrata. Bohužel, celé naše školství postupem času sžírá přemíra byrokracie. Dnes je kvalitní pedagog ten, kdo má v šuplíku deset projektů. Ne ten, který má cit pro děti a nadání být učitelem. Je doba kolonek a tabulek. Samotná podstata školství jde stranou.


Celý dopis naleznete v dnešním vydání MF DNES

6 komentářů:

Ferda44 řekl(a)...
1. dubna 2017 v 10:29  

Pravda pravdoucí...

Unknown řekl(a)...
1. dubna 2017 v 11:19  

podstatou problému jsou všechny ty školy v přírodě,seznamovací kurzy a prapodivné výlety ,zrušit !
kdyby pí učitelku nevzali poznámosti v sousední obci tak si už ve školství nikde neškrtne,stejně tak za pár let si nikdo nebude pamatovat výsledek,ato že "je to ta ,co byla podezřelá z ..."

Unknown řekl(a)...
1. dubna 2017 v 22:32  

kvalitní není ten co má projekty v šuplíku,nebo má talent,cit či snad nedejbože má ty děti "skutečně rád" ale ten,co dokáže naučit !!!

Unknown řekl(a)...
2. dubna 2017 v 9:35  

To je nahá pravda. Jenže ten kdo umí pracovat s dětmi a nedej bože i naučit je dnes ve školách ohrožený druh. Školy potřebují mimorozpočtové zdroje - projekty, Dodržovat nesmyslné předpisy a mít v pořádku papíry a zavděčit se zřizovateli tedy často rodičům. To jsou už řadu let kritéria kvality. To jsou důsledky idealistických tezí školských lídrů.

poste.restante řekl(a)...
2. dubna 2017 v 11:02  

Školy potřebují mimorozpočtové zdroje - projekty,

Já s ¨Vámi souhlasím, ale dodal bych, že školy se honí za projekty především proto, že z projektových peněz se suplují mizerné zdroje ze státního rozpočtu, nedostačující ani na zajištění běžného provozu a rozvoje.

Unknown řekl(a)...
2. dubna 2017 v 16:18  

projecty jsou super:osoba s konexemi získá na ropu 800 litrů,kontaktuje svýho dýlera a pošle mu 300 litrů,ten kontaktuje tři ředitele a pohodí jim po 50 kouscích,třicet jde škole,z toho zaplatí říďa tři "votroky" co to nakonec vypracují(po tisícovce každýmu, 27 zůstává škole),jo těch 20,pokud jste se nedopočítali jdou říďovi bokem

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.