Patří počítačové hry na olympiádu? Na Asijských hrách v Číně už medailovým sportem budou

pátek 21. dubna 2017 ·

Věčné debaty o tom, zda je e-sport také sport, zřejmě nadobro ukončil 18. dubna Asijský olympijský výbor, který rozhodl, že v roce 2022 budou počítačové hry zařazeny mezi medailové disciplíny na Asijských hrách pořádaných v čínském Hangzhou. Informuje server iDNES.cz.

V Asii jsou počítačové hry brány jako sport už dávno a popularitou daleko převyšují drtivou většinu těch klasických. Stejně jako má Česko Jaromíra Jágra či Petru Kvitovou, má Korea svého Lim Yo-hwana, šampiona ve StarCraftu.

V elektronických sportech se navíc točí obrovské množství peněz. Na těch největších turnajích, které se odehrávají na vyprodaných stadionech, se soutěží o miliony dolarů. Další peníze tečou do odvětví z placeného streamování těchto událostí a samozřejmě všudypřítomné reklamy.


Celý text na iDNES.cz. naleznete zde, diskusi o tom, zda počítačové hry patří na olympiádu ve Studiu 6 ČT naleznete zde (od cca 7:20)

2 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
21. dubna 2017 v 7:48  

Navrhuji a olympijské hry i matematickou, češtinářskou i jiné olympiády.

Jiri Janecek řekl(a)...
21. dubna 2017 v 8:40  

Julius Fučík (strýc) získal za Vjezd gladiátorů myslím stříbrnou medaili za hudební kompozici někdy kolem roku 1900...
Vzhledem k tomu, že máme ministerstvo tělovýchovy a ne sportu, doufám, že naši zástupci návrh podporovat nebudou...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.