Patnáctiletí tráví v počítačové herně i celou noc. Legálně.

pondělí 3. dubna 2017 ·

Michalovi je patnáct let a ve speciální herně nad bojovými nebo strategickými PC hrami tráví o víkendech i celou noc. „Jednoznačně mi to hraní vadí. Z pohledu přirozeného dětského vývoje by děti nebo mladiství do takových heren vůbec neměli mít přístup,“ říká Václav Konopiský, ředitel Dětského domova Hamr na Jezeře, v němž Michal žije. „Vnímám je stejně jako alkohol nebo cigarety. Zákon na to ale nepamatuje, což je chyba,“ dodává Konopiský. Reportáž přináší MF DNES.

Miroslav Hudec (mucl.cz)
„Úplně malé kluky by tam v noci nepouštěli, mezi čtrnácti a sedmnácti lety je to ale myslím bez problémů. Občanku po mně nechtějí. Myslím, že kdo vypadá na patnáct, ten projde,“ odpověděl Michal prostřednictvím ředitele domova na otázku položenou redakcí MF DNES.

Noční akce zvané „nočky“ jsou v herně pravidelně v pátek i v sobotu od 20 do 8 hodin a většinou se zaplní všech 22 počítačů. Pokud se sejde dostatek hráčů, mohou se konat i jindy. „Na noční akce můžou jen od patnácti výš. Naše hráče známe, když ne, zkontrolujeme je. Navíc u nás mají vyplněné údaje i s daty narození,“ řekl Martin Pavlíček, který v tomto týdnu hernu obsluhoval. Hráč za hodinu platí 30 korun, „nočka“ stojí 140 korun.

„Je to druh závislosti, stejně jako závislost na alkoholu nebo drogách,“ říká dětský psycholog Miroslav Hudec. Také on se domnívá, že by podobné herny měly být přístupné až plnoletým hráčům.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
3. dubna 2017 v 12:59  

Ředitel dětského domova nechává 15letého kluka přes noc v herně? Nechápu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.