Digitální detox ve wi-fi vzdorné místnosti

středa 19. dubna 2017 ·

Průzkum Common Sense Media, kterého se účastnilo 620 náctiletými účastníků, mimo jiné zjistil, že 78 % teenagerů kontroluje své digitální přístroje minimálně jednou za hodinu a 72 % má potřebu odpovědět na každou zprávu či oznámení okamžitě. Sylvia Hart Frejd z Liberty University v Lynchburgu proto ve Virginii zahájila pro digitálně závislé mladé lidi kampaň Koukni nahoru! (Look up!). O článku The New York Times informuje server scio.cz.


Sylvia Hart Frejd (twitter.com)
Ve wi-fi-vzdorné místnosti v univerzitní knihovně založila první centrum digitálního wellness a pomáhá studentům zažít úspěchy také v offline světě při běžné lidské komunikaci.

Prvním krokem je překonat strach z rozhovoru z očí do očí. Frejd radí prostě odložit telefon a podívat se nahoru na ostatní. V rámci kampaně se po univerzitě objevují tematické plakáty a stánky s hesly pokoušející se odtrhnout studenty od chytrých obrazovek nebo akce, kdy studenti divadla zinscenují v jídelně rychlé setkání s mobily v ruce, kdy tři minuty bez hnutí stojí a pak společně vykřiknou heslo „Koukni nahoru!“.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.