Školy mohou dostat školení o nadaných dětech

čtvrtek 9. března 2017 ·

Školení o vzdělávání a rozvoji mimořádně intelektově nadaných dětí nabídne ředitelům a učitelům základních škol nový vzdělávací projekt Qiido Akademie. Školy ho budou moci financovat z dotací, které na další vzdělávání pedagogických pracovníků poskytuje ministerstvo školství. Informuje server Novinky.cz.


Tříměsíční série přednášek a workshopů obsáhne vzdělávání mimořádně intelektově nadaných dětí od jejich rozpoznání přes metody a formy výuky až po rozvoj sociálně-emoční inteligence těchto dětí.

Nabídne učitelům informace o potřebách škol a zaměří se hlavně na praktické věci jako třeba vytváření obohacujících pracovních listů a projektů, které mohou učitelé využít ve výuce. První program akreditovaný ministerstvem školství otevře akademie v dubnu a potrvá do června.

Prakticky všichni ředitelé považují zvláštní podporu nadaných dětí za potřebnou. Z loňského průzkumu nadace přitom mimo jiné také vyplynulo, že přibližně polovina ředitelů poukazuje na nedostatek personálu na podporu nadaných dětí.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.