Přetahovaná o batolata? Vůbec ne: Ministerstva vzorně spolupracují!

pátek 17. února 2017 ·

Zřejmě jako reakci na článek MF DNES Přetahovaná o batolata vydalo MŠMT tiskovou zprávu, v níž podává úplně odlišný obraz spolupráce ministerstva školství a ministerstva práce a sociálních věcí.

Tisková zpráva: MŠMT s MPSV pomáhá skloubit rodinný a profesní život

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí se snaží napomoci rodinám skloubit jejich rodinný a profesní život. Oba resorty usilují o to, aby rodiče měli jistotu, že jejich děti budou přijaty jak do zařízení, které poskytují ranou předškolní péči, tak do zařízení předškolního vzdělávání.

Základní prioritou MŠMT je předškolní vzdělávání, které je velmi důležité k rozvoji kompetencí potřebných pro život a zvyšuje šance na školní úspěch. V tomto období lze nejsnáze vyrovnávat kognitivní a řečové rozdíly. Od roku 2020 bude umožněno vzdělávání dětí již od dvou let. MŠMT proto vyhlásilo několik programů na zajištění dostatečných kapacit v mateřských, ale i základních školách tak, aby byla místa pro všechny děti garantována. Program pro rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol je plánován až do roku 2021.

Doplňkem těchto kroků je od roku 2014 možnost vytvoření dětských skupin, které jsou určené i pro děti mladší. Dětských skupin je v současnosti 272 s kapacitou přes 3 700 míst. Veřejných mateřských škol je v letošním školním roce přes pět tisíc a navštěvuje je přes 360 tisíc dětí. Cílem MŠMT je, aby v budoucnu měly všechny děti zajištěno místo ve veřejné mateřské škole.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.