Výuka češtiny pro azylanty drhne. Vede ji agentura odpůrce islámu

středa 25. ledna 2017 ·

Zakázku na výuku českého jazyka pro azylanty získala loni v květnu ve veřejné soutěži agentura Parole. Ministerstvo školství jí platí 275 korun za jednu vyučovací hodinu jednoho cizince, přičemž celková odhadovaná cena zakázky, která potrvá do konce roku 2018, činí bezmála 25 milionů korun. Výuka však podle informací iDNES.cz selhává. Jazyková agentura Parole vybraná ministerstvem školství s azylanty podle neziskových organizací komunikuje často nesrozumitelně nebo vůbec. Vlastník firmy pracující s imigranty Vlad Vitvar považuje islám za „tyranskou ideologii“, loni kandidoval za Úsvit.


Vlad Vitvar (facebook.com)
Podle organizací pracujících s azylanty v rámci státního integračního programu je však přístup agentury k výuce problematický. „Klienty kontaktovala pozdě a některé vůbec. Některým jako první kontakt poslala SMS psanou česky, takže lidé, kteří samozřejmě česky zatím neuměli, si nebyli jisti, o co jde,“ popisuje Pavla Müllerová z Charity ČR. Špatné zkušenosti s výukou češtiny mají i klienti Poradny pro integraci (PPI).

Podle ministerstva školství však výuka „až na drobná pochybení jednotlivých lektorů probíhala tak, jak měla“. Ministerstvo si je prý vědomo pouze „dílčích problém s intenzitou výuky“.

Otázkou je, zda s problémy, na které poukazují neziskovky souvisí politická angažovanost majitele agentury Parole. „Přimlouvám se, abyste volili zástupce strany, která nebere na lehkou váhu rychle probíhající islamizaci Evropy i naší země,“ napsal například Vitvar na svém facebookovém profilu začátkem loňského října před krajskými volbami, ve kterých kandidoval v Ústeckém kraji na společné kandidátce Úsvitu národní demokracie a Bloku proti islamizaci (BPI). „Islám je jen jeden. Islám není náboženství, ale tyranská ideologie sloužící k ovládnutí světa,“ píše Vitvar jindy.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
27. ledna 2017 v 12:32  

Konečně neziskovka, která parazituje.

Tajný Učitel řekl(a)...
27. ledna 2017 v 14:49  

Můžeme také delegovat integraci muslimů neziskovce pana Ortela.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.