Škola nejbohatšího Čecha na Evropské třídě bude mít i vlastní hvězdárnu

čtvrtek 26. ledna 2017 ·

Nejbohatší Čech Petr Kellner významně pokročil v projektu na výstavbu svého druhého školského komplexu Open Gate na rozhraní pražských Dejvic a Hanspaulky. Stavba plánovaná u Evropské třídy na pozemcích po zbouraném hotelu Praha získala od stavebního úřadu Prahy 6 územní rozhodnutí. Informuje E15.cz.

Škola bude pro 650 žáků a sto učitelů, vyplývá z úřední dokumentace. To znamená, že bude dvakrát tak velká jako Open Gate otevřený v roce 2005 v Babicích u Prahy. Plánovaný dejvický komplex bude zahrnovat oba stupně základní školy a gymnázium.

V prvním podzemním podlaží bude 147 parkovacích stání. „Na severovýchodním křídle je navržena kupole malé školní hvězdárny,“ stojí v územním rozhodnutí.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
26. ledna 2017 v 8:27  

Bohulibá činnost mecenáše skoro nemá chybu. Snad až na to, že postavit hvězdárnu v Praze, kde je hodnota světelného smogu tak daleko, že v noci vidíte sotva pět hvězd a Měsíc, když je jasno, je věcně totální hloupost. Možná k pozorování Slunce. Jinak absolutně k ničemu, leda tak do propagačního letáku pro rodiče.

Jana Karvaiová řekl(a)...
27. ledna 2017 v 14:37  

A bude brát spádové děti?
A bude inkludovat?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.