Prezident tentokrát jmenoval všechny navržené profesory

sobota 3. prosince 2016 ·

Prezident Miloš Zeman podepsal jmenovací dekrety 55 nových profesorů vysokých škol. Jmenovací dekrety jim předá ministryně školství Kateřina Valachová. Mezi nově jmenovanými profesory je deset žen. Největší zastoupení mají tradičně lékaři, mezi nimiž je například porodník z pražské porodnice u Apolináře Antonín Pařízek. Nejvíce kandidátů navrhly Univerzita Karlova a Univerzita Palackého v Olomouci. Informuje o tom ČTK.

Prezident už v sobotu při schůzce v Lánech ministryni Valachové řekl, že tentokrát jmenuje všechny kandidáty. V květnu 2015 to neučinil, tři jmenovací dekrety odmítl podepsat.

Jmenování se tehdy nedočkali Ivan Ošťádal a Jiří Fajt z Univerzity Karlovy a Jan Eichler navržený Vysokou školou ekonomickou. Prezident odmítnutí podpisu zdůvodnil prohřešky z minulosti. Všichni se proti jednání hlavy státu bránili žalobou, ale Eichler ji později stáhl. Ošťádal a Fajt zatím u soudu neuspěli.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
3. prosince 2016 v 15:10  

Všichni byli hetero?

Unknown řekl(a)...
4. prosince 2016 v 11:42  

Možná byli.

Tak jako chudák prezident, vyloučený ze strany a když ztratil důvěru strany a vlády, za trest musel pracovat v Prognostickém ústavu.
Jiní šli do kotelen a k lopatě.

Třeba se mýlím. A třeba mě za nejaký týden za to nezavřou.

Pavel Doležel řekl(a)...
4. prosince 2016 v 11:55  

Možná všichni nebyli hetero, ale asi žádný nebyl buzna.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.