Na Teplicku bude první soukromá škola

čtvrtek 1. prosince 2016 ·

Méně žáků ve třídách, rodiče jako součást školy nebo učení prožitkem plánuje vedení nové školy, která se má v Teplicích či jejich okolí otevřít už v září příštího roku. První nestátní základní škola má ukojit hlad rodičů z Teplicka po alternativním vzdělávání. Reportáž přináší MF DNES.

„Stále více rodičů se zajímá o to, jak bude vypadat škola pro jejich děti, a představují si něco jiného než státní školství. Poptávka po alternativě proto výrazně stoupá. V Česku vzniká podobných škol celá řada, u nás v kraji je jich ale zatím minimum,“ říká Ivana Kopřivová ze spolku Svobodná Kopřiva, který rozjezd nové školy připravuje.

Alternativu hledala i sama Kopřivová, která pracuje ve školství přes 20 let. „Je velmi zkostnatělé a nemám pocit, že by se ubíralo správným směrem. Budou děti za deset dvacet let potřebovat to, co se dnes učí? To nevíme. Moderním školským systémům se ale nepřibližujeme, spíše naopak. Soukromá škola je pro mě cestou, jak já jako učitelka mohu dělat pro děti maximum,“ vysvětluje budoucí ředitelka školy.

Jakou cestou se chce tedy vydat škola, která ponese název Molekula? Inspirovat se chce nejen alternativními pedagogikami, jako je montessori, waldorf či lesní pedagogika, ale také moderními vzdělávacími směry.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.