Lidé mohou o Vánocích pomoci opuštěným psům a kočkám

sobota 24. prosince 2016 ·

Lidé mohou o Vánocích pomoci opuštěným psům a kočkám a nemusí při tom ani utrácet. Stačí, když přinesou staré deky, nepoužívaná vodítka, pytlík piškotů nebo konzervu. "Všechno s vděčností přijmeme," řekl ČTK ředitel trojského a měcholupského útulku Václav Steinbauer. Vloni se o svátcích v útulku sešlo osm tun krmení, na kterém si opuštěná zvířata pochutnávala ještě v létě.


Útulek Měcholupy (upozpraha.cz)
Příležitostí k návštěvě jsou dny otevřených dveří, které se v Troji uskuteční na Štědrý den a na Boží hod. Návštěvníci mají příležitost si celý areál projít a podívat se, jak svěřenci v útulku žijí, a třeba si domů odnést nového zvířecího kamaráda. Nesetkají se přitom jen se psy a kočkami. "Uvidí exotické druhy ptáků, plazů a obojživelníků, třeba velké hady nebo ropuchy, barevné papoušky, ale i ovečku nebo želvy a kachničky v nově vzniklém rybníku," popsal ředitel útulku.

Útulek se stará o až 90 druhů zvířat. Výjimkou nejsou hospodářská zvířata jako ovce a koně, ale i jedovatí pavouci, krajty či anakondy, jednou našel přechodný domov v útulku i aligátor. V sezoně zaměstnanci pečují denně o zhruba 150 psů a 250 koček.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

RP řekl(a)...
25. prosince 2016 v 14:24  

Fascinující výběr tématu pro učitele...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.