Ondřej Andrys: Hrozí riziko, že školy nebudou mít kvůli administrativě prostor na realizaci společného vzdělávání

neděle 27. listopadu 2016 ·

Česká školní inspekce zaznamenala, že v souvislosti s novou legislativou se výrazně zvýšila administrativní zátěž na školách. Náměstka ústředního školního inspektora Ondřeje Andryse cituje server Aktuálně.cz.

Andrys serveru Aktuálně.cz řekl:

"Množství administrativních povinností je značné a hrozí riziko, že školy nebudou mít pro množství administrativy dostatek prostoru na vlastní realizaci společného vzdělávání. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Budeme sledovat, jestli se daří naplnit to, co je hlavní myšlenkou společného vzdělávání, tedy významně podpořit a zafinancovat péči o děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami nebo s nějakým nadáním a také výrazně podpořit pedagogy i celé školy, které o tyto děti a žáky pečují.“


Citovaný text naleznete zde

5 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
27. listopadu 2016 v 17:47  

Ale vždyť ono přece vůbec nejde o to, že by ten prostor nebyl kvůli administrativě. Kdyby ruku v ruce s administrativou šla do škol opravdu finanční, personální a metodická podpora, tak by zvýšená administrativa snad ani nikomu nevadila. Jenže je tu jen ta administrativa a podpora nikde. Asistenti se přidělují na nižší úvazky než dřív, dříve integrovaní žáci jsou po nových vyšetřeních vyřazováni z integrace a šablony na inkluzi jsou doslova zmršené.

Josef Soukal řekl(a)...
27. listopadu 2016 v 21:30  

"Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Budeme sledovat, jestli se daří naplnit to, co je hlavní myšlenkou společného vzdělávání,..."
Zatím je to úplně nalevačku, ale třeba si s tím ve školách poradí. Když ne, tak se uradíme a vymyslíme další volovinu.

mirek vaněk řekl(a)...
28. listopadu 2016 v 7:38  

Tak ono hrozí riziko? Korektní popis situace.
Když ČŠI toto připustí tak to znamená, že školy jsou zavaleny tunami lejster.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
28. listopadu 2016 v 8:54  

Ale předem upozornit znamenalo riziko, že vás po bolševicku zařadí mezi odpírače a součást kampaně Blesku.

Hana Jančová řekl(a)...
28. listopadu 2016 v 18:50  

paní Adamová: ... tak by zvýšená administrativa snad ani nikomu nevadila.

Mně vadí a vadit bude , i kdyby vše fungovalo, jak si naivové inkluzátoři představovali. Já šla do školy učit děti a ne vyplňovat lejstra.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.