Krnovští gymnazisté uspěli ve výtvarné soutěži. Účastnilo se jí deset tisíc žáků

neděle 27. listopadu 2016 ·

Grafiky, které vytvořili krnovští gymnazisté Michal Juna a Sára Szmeková, ocenila v červnu porota soutěže „Karel IV. očima dětí" druhým a třetím místem. V minulých dnech byla tato díla navíc také vybrána na výstavu, která je nyní umístěna v reprezentativních prostorách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky v Praze. Michal Juna, který získal 3. místo, navštěvuje na krnovském gymnáziu tercii, Sára Szmeková je sextánka a získala v soutěži 2. místo.

Sára Szmeková (gymnasiumkrnov.cz)
Sára Szmeková vůbec zažívá úspěšné období. Se svým portrétem J. A. Komenského letos uspěla v soutěži Lidická růže, kde získala nejvyšší ocenění, a to medaili Lidická růže. A pro cenu za svůj linoryt Magalhaes na cestách si letěla dokonce do Hong Kongu.

Úkolem soutěže „Karel IV. očima dětí" bylo přiblížit dobu Karla IV., ztvárnit jeho osobu v různých životních etapách, zajímavé okamžiky jeho vlády, významné události v životě jeho rodiny i tehdejší společnosti.

„Soutěže se zúčastnilo téměř 10 000 dětí převážně z České republiky, ale zapojily se i některé zahraniční školy, a to například z Anglie, Arménie, Austrálie, Brazílie, Chorvatska, Irska, Itálie, Lucemburska, Německa, Nového Zélandu, Saúdské Arábie," uvedli organizátoři.

Letošní téma soutěže Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského se bude týkat Marie Terezie.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.