Začíná celostátní soutěž pro středoškoláky Olympiáda lidských práv

středa 19. října 2016 ·

Právě odstartoval další ročník celostátní soutěže středoškolských studentů s názvem Olympiáda lidských práv. Cílem soutěže je atraktivní formou zvýšit informovanost studentů o problematice lidských práv, podporovat zájem poznávat, uvědomovat si a respektovat rozmanitost lidské společnosti. Soutěž je organizována neziskovým spolkem Leges humanae a má za sebou již čtyři úspěšné ročníky, přičemž loni se jí zúčastnilo téměř 2500 studentů z celé České republiky.

První kolo letošního ročníku soutěže se uskuteční v termínu od 17. 10. 2016 do 14. 11. 2016. Kdykoli v tomto období mohou studenti společně (celá třída) nebo individuálně vyplnit dotazník (test + esej) na internetových stránkách soutěže www.test.olpcr.cz.

Do finálového kola soutěže postoupí nejlepších padesát studentů z první části soutěže, kteří budou vybráni pořadateli na základě vypracovaných dotazníků prvního kola. Při vyhodnocování dotazníků se přikládá větší váha kvalitě esejí. Automatické vyhodnocení sady otázek plní spíše funkci eliminace zjevně nekvalitně vyplněných dotazníků.


Další informace naleznete zde

1 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
19. října 2016 v 19:54  

No, nechci kafrat do něčeho, čemu nerozumím... Ale možná není úplně citlivé nazývat pozvánku "Zvacím dopisem". Obzvlášť teda od občankářů...

http://www.obcankari.cz/olympiada-lidskych-prav

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.