MŠMT upozorňuje na změnu termínu zápisu k povinné školní docházce pro školní rok 2017/2018

středa 12. října 2016 ·

Zápisy se budou na všech základních školách konat v období od 1. dubna 2017 do 30. dubna 2017 . Nový termín zápisů byl zaveden poslední novelou školského zákona. MŠMT do konce listopadu 2016 zveřejní podrobnou informaci k organizaci zápisů k povinné školní docházce.


Zákonný zástupce je povinen přihlásit dítě k zápisu k povinné školní docházce, a to v době od 1. dubna do 30. dubna kalendářního roku, v němž má dítě zahájit povinnou školní docházku. (Znění tohoto ustanovení je účinné až od 1. 1. 2017, kdy se v § 36 odst. 4 školského zákona původní slova „15. ledna do 15. února“ nahrazují slovy „1. dubna do 30. dubna“.)

Není-li dítě tělesně nebo duševně přiměřeně vyspělé a požádá-li o to písemně zákonný zástupce dítěte v době zápisu dítěte k povinné školní docházce podle § 36 odst. 4, odloží ředitel školy začátek povinné školní docházky o jeden školní rok, pokud je žádost doložena doporučujícím posouzením příslušného školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa.


Podrobnosti naleznete zde

2 komentářů:

Veronika řekl(a)...
12. října 2016 v 13:08  

Další z absolutních nesmyslů.
Čekací doby na PPP jsou 3 měsíce a víc. Podobně i dětská psychiatrie pro děti s ADHD. Takže ještě o prázdninách nebude ředitel vědět, kolik mu vlastně nastoupí dětí, kolik bude tříd, jestli musí sehnat dalšího učitele (u nás v kraji neřešitelný problém), jestli se bude muset navýšit kapacita jídelny a družiny...
Proboha, kdo tohle vymýšlí?!

Jana Karvaiová řekl(a)...
12. října 2016 v 16:36  

Paní Veronika, k zápisu přichází rodič s již běžícím procesem odkladu. právě kvůli tomuto čekání na vyšetření.Poté sděluje řediteli (např. telefonicky, či se staví ve škole) jak v poradně dopadli.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.