Hello Czech Republic: Jak pracovat s tématy migrace a identity

čtvrtek 6. října 2016 ·

Metodická příručka Hello Czech Republic - Doma v nové zemi je určena zejména pedagogům ZŠ a SŠ, kteří pracují s tématy uprchlictví, identita, předsudky, stereotypy či zajištění bezpečného prostředí ve škole. Příručka obsahuje třináct aktivit. Její součástí je komiks Jednou se zase setkáme, Sanam a krátký film Šádí. Veřejné prezentace a workshopy k výukovým materiálům pořádá META, o.p.s.

Nejbližší workshopy ne téma "Hello Czech Republic - Doma v nové zemi aneb Jak pracovat s tématy migrace a identity" se uskuteční v:

Olomouci - 18. října 2016, 9:30 - 16:00
Ostravě - 19. října 2016, 9:30 - 16:00

Workshopy jsou zdarma.


Podrobnosti naleznete zde

8 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
6. října 2016 v 10:15  

"Jednou se zase setkáme, Sanam a krátký film Šádí."

Nejlépe se nesetkat v letadle nebo nějakém frekventovaném místě. Ideologická masírka. Doufám, že aspoň vítací techniky se opouštějí. Možná bude nová - "vylov si Libyjce".

Mohly by existovat i semináře s názvy naopř. "Jak otevřít oči", "Jak uzavřít hranice", "Vyjednáváme s teroristou", "Létáme bezpečně"

Unknown řekl(a)...
6. října 2016 v 12:18  

O včlenění do společnosti musí mít zájem obě strany. Každý "host" se musí přizpůsobit místním zvykům. Je tedy naprosto nevhodné to, že se muslimské kultuře musí přizpůsobovat křesťanská. Na křesťanských základech je postavena EU. A tady se nebavím o teroristech, ale pouze o přizpůsobení se místním zvykům. Mám obavy, že si to většina muslimské populace v Evropě představuje úplně jinak. Působení pomocí "příruček" by mělo směřovat právě k nim. Proč peskovat místní obyvatele, kteří dodržují zákony?

Pavel Doležel řekl(a)...
6. října 2016 v 12:26  

Mě by zajímalo, kde leží ta obec, které je ta obecně prospěšná společnost prospěšná. Zřejmě někde v Lybii. Doufám tedy, že žije z prostředků té Lybijské obce, nikoliv mých.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
6. října 2016 v 13:42  

http://zpravy.idnes.cz/diskuze-rozstrel-duel-pehe-tomsky-d5x-/domaci.aspx?c=A161005_130843_domaci_jkk

Zajímavé

Jana Karvaiová řekl(a)...
6. října 2016 v 15:26  

Ano, je třeba nás náležitě poučit. Jednou už takhle vyšla taková knížka. Jmenovala se Poučení z krizového vývoje. I tenkrát to určitě autoři mysleli dobře pro nás občany nevědomé.
Jen ať to s námi nedopadne jako zde:
http://www.expres.cz/univerzita-opera-verdi-aida-zruseno-aktiviste-rasismus-pk1-/zpravy.aspx?c=A161005_205034_dx-zpravy_pali#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=denniexpres&utm_content=main

Ygrain řekl(a)...
6. října 2016 v 18:17  

Dlouho jsem hledala noticku, že jde o aprílový žert...

Tajný Učitel řekl(a)...
6. října 2016 v 20:34  

A pro ty co se rádi bojí budou k dispozici krátké horrory "Jak se správně bát", "Svépomocná ostraha hranice přes kterou nikdo nechce", potažmo " Auf ídrzín, neboli vrať uprchlíkovi GPSku a mávej".

poste.restante řekl(a)...
6. října 2016 v 21:54  

Tak já bych pro budování identity rozhodně byl.
Pro budování naší evropské, české a komunální identity bych "neziskových" peněz rozhodně nelitoval.

A pokud se seminářů, školení a systémových změn ve výuce týče, pak semináře na téma třeba "Osamělý střelec", nebo obnova předmětu branná výchova, by byly dozajista přínosem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.