Čeští středoškoláci dosáhli vynikajících výsledků v mezinárodních zkouškách

úterý 18. října 2016 ·

Nejlepší čeští a slovenští středoškoláci, jako v posledních letech již tradičně, dosáhli výborných výsledků v mezinárodních zkouškách Advanced Placement (tzv. AP Exams). Z letošních 26 studentů skládajících AP zkoušky prostřednictvím Centra pro talentovanou mládež (CTM) Češi získali průměrnou známku téměř o bod vyšší než je celosvětový průměr - 3,75. V některých oborech byli dokonce na absolutní špičce, např. v AP Microeconomics všichni naši studenti získali maximální hodnocení 5.

Logo (collegeboard.org)
V roce 2016 skládalo AP zkoušky přes 2 miliony studentů z téměř 22 000 středních škol z celého světa a jejich průměrná dosažená známka byla 2,87.

V České republice je od roku 2014 certifikováno pro skládání AP zkoušek pět pražských gymnázií, která figurují v prestižním světovém seznamu certifikovaných AP škol College Board. Zkoušky ale mohou skládat i studenti jiných českých škol, pouze v době konání zkoušky musí přijet na danou školu, kde zkoušku složí.

AP zkoušky jsou zkoušky z odborných předmětů (matematiky, biologie, fyziky ...), které testují znalosti, pochopení předmětu a mezioborových souvislostí v angličtině na úrovni komplexního učiva střední školy a prvního ročníku vysoké školy.

Studenti, kteří ve zkoušce uspějí, získají mezinárodně platný certifikát o svých studijních schopnostech, klíčový v přijímacích řízeních na špičkové světové univerzity. V České republice uznává v letošním školním roce výsledky AP zkoušek při přijímacím řízení Institut ekonomických studií Univerzity Karlovy, s dalšími univerzitami a fakultami probíhají jednání.


Podrobnosti naleznete zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
18. října 2016 v 16:30  

Blahopřeji našim talentovaným a pilným studentům i jejich učitelům.
Kdykoliv čtu o úspěších našich mladých lidí dosahovaných doma i v zahraničí, mám vždycky velkou radost.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
19. října 2016 v 6:46  

http://ekonomika.idnes.cz/uz-polovina-skol-zahazuje-stare-ucebnice-fps-/ekonomika.aspx?c=A161018_202546_ekonomika_fih

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.