Ředitel zakázal ve škole používání mobilních telefonů, má podporu téměř všech rodičů

úterý 18. října 2016 ·

S novým školním rokem platí na Základní škole ve Stonavě na Karvinsku zákaz používání mobilů, a to nejen ve vyučování, ale také o přestávkách. Žáci si telefon vypínají při příchodu do školy, a znovu jej pak zapínají až ve chvíli, kdy odcházejí domů. Zástupci školy říkají, že tak chtějí udržet děti během výuky koncentrované. V nutných případech zprostředkují hovor mezi žáky a rodiči učitelé.


Zdeněk Lusk (stonava.cz)
Ředitel školy Zdeněk Lusk opatření zavedl poté, co navštívil jednu norskou školu. „Vyučování tam dětem začíná o půl deváté, ale do školy chodí už na osmou. Tu půlhodinu školáci věnují různým sportovním aktivitám, a tak do lavic usedají rozhýbaní a fyzicky vybití. Zároveň nepoužívají mobily, což nikomu nedělá žádný problém, a všechno funguje jak má,“ vysvětluje ředitel, který před vydáním zákazu nejprve požádal rodiče o vyplnění dotazníku.

„Ze 132 odevzdaných dotazníků jsme ve 121 z nich dostali plnou podporu. Zbylé ohlasy byly také víceméně souhlasné, jen s drobnými dodatky. Negativní reakci jsme nedostali žádnou.“


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
18. října 2016 v 12:38  

že tak chtějí udržet děti během výuky koncentrované.

Tak to ještě pásku přes oči a ruce svázat za zády.
Nebo žeby nějaká alternativa, když to mají i v tom Norsku?

do lavic usedají rozhýbaní a fyzicky vybití.

Proti pohybu nemám námitek, je-li veden k prokysličení mozku. Ale že by měl vést k fyzické únavě ještě před vyučováním, a v lavicích? To vymyslel kdo?
Akhle taičí, kdyby si Norčata zacvičila...

mirek vaněk řekl(a)...
19. října 2016 v 6:38  

No nevím, jestli je to nejlepší nápad. Z hlediska kantora ano, děti nebudou rozptylovány. Z hlediska budoucnosti vzdělávání bych spíš viděl lepším zapojení mobilů do výuky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.