Český rozhlas: Přes léto se tisíce učitelů opět přihlásily na úřady práce. Letos naposledy

úterý 9. srpna 2016 ·

Přes tři tisíce zaměstnanců ve školství se v červenci přihlásilo na úřadech práce. Vyplývá to ze statistik úřadu. Informuje o tom Český rozhlas. Propouštění učitelů na prázdniny má do budoucna zabránit novela zákona o pedagogických pracovnících, ta ale vstoupila v platnost v lednu letošního roku a nevztahuje se na pracovní smlouvy uzavřené před tímto datem.


Jarmila Balážová (FOTO: youtube.com)

„Teď je ještě poslední období, kdy mohou být ti pedagogové, s nimiž byly uzavřené pracovní smlouvy před 12. lednem 2016, takzvaně propuštěni na prázdniny. Pak už musí být s pedagogy uzavřeny smlouvy nejméně na 12 měsíců, tedy i přes prázdniny,“ cituje Český rozhlas mluvčí ministerstva školství Jarmilu Balážovou.

Celý text naleznete zde.

1 komentářů:

BP řekl(a)...
9. srpna 2016 v 15:22  

Nerozumím tomu. S mou americkou kolegyní byla uzavřena smlouva od 10.4.2016 do 30.6.2016 a opět bude u nás pokračovat jako záskok za MD od 1.9.2016 asi další tři roky. Přes prázdniny se musela jít opět zaevidovat na ÚP.
Tak jak to tedy je?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.