Rozhovor Britských listů: Je, jak píše Blesk, inkluze "ďábelský antisociální program"?

úterý 31. května 2016 ·

V tomto Rozhovoru Britských listů hovoří Bohumil Kartous s Klárou Laurenčíkovou, předsedkyní a spoluzakladatelkou České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání a předsedkyní vládního Výboru pro práva dítěte o inkluzi a rozmanitosti ve školách a v české společnosti. Rozhovor se vysílá na regionalni televizi.cz, která je k dispozici satelitem, pozemním digitálním vysíláním a na kabelu i na internetu, od pátku 27. května 2016.

13 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
31. května 2016 v 0:30  

vládní Výbor pro práva dítěte o inkluzi a rozmanitosti ve školách a v české společnosti

Heslo 'Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje', které zapomněl.

Jana Karvaiová řekl(a)...
31. května 2016 v 6:19  

S prominutím si půjčuji citaci odjinud:
Pokud pomoc postavím tak, že pomůžu jedině, pokud to bude podle mě, není to pomoc, ale nejspíš snaha toho druhého ovládnout… pomoc má smysl jedině tehdy, pokud respektuje toho, komu chci pomoci. A je důležité vědět, že mám právo odmítnout pomoc, stejně jako ten druhý má právo mou pomoc nepřijmout, a není proto ani jeden horší nebo lepší..

A já dodávám:
Páchání dobra je stejné zlo jako páchání dobrého. Celá inkluze je postavena na tom, že jsou všichni povinni přijmout to údajné dobro.

Vít Tomis řekl(a)...
31. května 2016 v 6:44  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Vít Tomis řekl(a)...
31. května 2016 v 6:45  

Britské listy se samozřejmě postavily na tu "správnou stranu", páchat dobro se musí všemi prostředky...

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Cesky-lekar-v-Anglii-pyka-za-to-ze-varoval-pred-islamizaci-Britanie-Neuverite-co-vsechno-proti-nemu-spunktoval-Jan-Culik-436295

Zdeněk Bělecký řekl(a)...
31. května 2016 v 7:11  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Jiri Janecek řekl(a)...
31. května 2016 v 9:53  

Tvrdě konfrontační debata ve stylu Křesla pro hosta... Škoda, že je to tak krátké.

Unknown řekl(a)...
31. května 2016 v 14:26  

Již dlouho jsem neviděl něco tak ubohého! Že paní Laurenčíková spustila jako vždy stejnou smyčku, mne nijak nepřekvapilo. Již léta jsem od ní totiž neslyšel vůbec nic jiného: jsou to v podstatě jen takové koloraturní kudrlinky, celý ten její opus bych mohl klidně "odzpívat" sám. Co bylo opravdu k politování, byla totálně amatérská režie celého "představení". Pan Kartous, který to tuším označil za diskusi, fungoval po celou dobu výhradně jako suflér pro chvíle, kdy se magistra Laurenčíková přece jen potřebovala nadechnout.

Že se přidal zrovna k Britským listům je opravdu kariérní postup snů: od Scio (v té době publikoval řadu skutečně inspirativních článků) přes EDUin až k panu Čulíkovi, kde dostal prostor pro příspěvky tohoto typu...

Mimochodem, paní Laurenčíková se ke konci pěkně rozvášnila, takže se už tak moc dobře nekontrolovala. V podstatě označila speciální pedagogy za partu ukázkových hlupáčků, kteří si své názory dělají jenom na základě "velmi pokroucených a izolovaných informací", které dovnitř (asi do nich) implantuje pár zloduchů z vedení Asociace speciálních pedagogů. Tedy především zajisté já - s hambou se k tomu přiznávám...:-)Ty naše nesvéprávné ubožáčky (speciální pedagogy) strašíme, a dokonce ovládáme! Kdo nevěří - je to cca 12 a půl minuty po začátku.

Ještě že nám je uklidní skutečná "odbornice", která jaktěživa s žáky s lehkou mentální retardací nepracovala (stejně jako místopředsedkyně ČOSIV paní Felcmannová, která ovšem může v pohodě učit studenty speciální pedagogiky, jak na to). Jejich nepříčetnému vzteku na denník Blesk se nedivím: dokud se do celé věci nevložil, měli v mainstreamových médiích na své ryze ideologické "pravdy" po léta monopol.

Jana Karvaiová řekl(a)...
31. května 2016 v 14:38  

Tak oni už potřebují rozšťourat učitele mezi sebou! Učitelé ze speciálních škol jsou rozumní, kdežto učitelé praktických škol jsou pitomečci, kteří věří čertům z ASP a nechápou úžasnost inkluze a bojí se (prý zbytečně) o místa. Také tu slyšíme konečně to, že se připouští mizení praktických škol. Až doposud to bylo vehementně popíráno.

Charlie řekl(a)...
31. května 2016 v 15:08  

Po shlédnutí mi na mysli vytanula vzpomínka na závěr cimrmanovské hry "České nebe", kdy učitel národů v podání pana Svěráka (resp. Smoljaka) častuje maršálka Radeckého několika výstižnými slovy. Také bych si na několik takovýchto slov vzpomenul, pokud bych s protagonisty uvedeného "skeče" přišel osobně do styku. A na rozdíl od herců bych se ani moc neostýchal. Naštěstí jsem již externí divák v absurdním dramatu zvaném české školství.

Jana Karvaiová řekl(a)...
31. května 2016 v 17:40  

On to nebyl rozhovor. Byla to krytá reklama na inkluzi. Nějak nám vždy zapomenou sdělit, jakže to dělají v těch vyspělých zemích.Jaké tam mají platy, personální zajištění, pomocné profese v každé škole a další naprosté samozřejmosti, na které český kantor kouká jak n a sci-fi. To jen aby řeč nestála. A po náznaku rozpočtu na příští rok se staneme neziskovými organizacemi v pravém slova smyslu a pokud to tak půjde dál, nebude dlouho trvat a budeme své úspory nosit do škol, aby podobné pitomosti mohly být uvedeny v soulad se zákonem.

Unknown řekl(a)...
31. května 2016 v 18:17  

Klára se naprosto racionálně podílela na zrušení systému vzdělávání lehce mentálně postižených žáků (zrušením přílohy RVP), již zcela nepokrytě racionálně přiznává zrušení základních škol praktických. Racionálně se její spřízněné organizace přiživují na vzdělávání jakýchsi asistentů. Její rodina se přiživuje v racionálním "Institutu pro sociální inkluzi, z. ú." Od září se budou na školách díky její ideologii tzv. potenciálu – racionálně vyhotovovat tisíce IVP. Ale jediní iracionální jsou podle ní a Kartouze učitelé zvláštních škol. Její osočování je již natolik sprosté, že už jí asi do běžných médií nepustí. Proto mele ta své epizeuxis jen
u Kartouze v Balastech.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
31. května 2016 v 19:44  

Děkuji předřečníkům, že mi ušetřili čas a nervy tím, že si to nepustím.

Nicka Pytlik řekl(a)...
31. května 2016 v 20:44  

Tak to já tedy počkám, až se k onomu rozhovoru odborně vyjádří i Renata Kalabisová, a teprve pak si jej s obzvláště velkou chutí také nepustím.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.