20. 5.: Konference "MAP - Místní akční plány a dotace na rozvoj školství"

pondělí 9. května 2016 ·

V pátek 20. května 2016 od 9:30 do 12:30 hodin se v Praze (místo bude upřesněno) uskuteční konference "MAP - místní akční plány a dotace na rozvoj školství". Pořádá ji Svaz měst a obcí ČR ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT). Určena je pro města a obce.


Na akci mají odborníci z MŠMT, Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) a Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV) seznámit zástupce samospráv s kritérii pro čerpání a s časovým harmonogramem schvalování žádostí o dotace na místní akční plány (MAP). Zaznít by rovněž měly informace o plánovaných výzvách, metodické pomoci a konkrétní kontakty, na koho se mohou města a obce obrátit v kontextu s dotacemi z Evropské unie (EU) na podporu školství.

V současné době samosprávy na zpracování MAP dostávají méně evropských peněz, než kolik činil jejich kvalifikovaný odhad, na jehož základě předložily finanční požadavky. Musejí se tak odvolávat proti krácení, což přípravu MAP zpomaluje. Z MAP vycházejí konkrétní projekty, které budou navázány jak na čerpání evropských peněz, tak do budoucna i na národní či krajské dotační tituly. Finance na investiční projekty jsou připraveny ve výzvě z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kterou teď v červnu plánuje vyhlásit Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Peníze pro neinvestiční projekty pak v rámci Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) a národních dotačních titulů MŠMT.

Účast na konferenci "MAP - místní akční plány a dotace na rozvoj školství" je zdarma po registraci.


Dotazy k EU fondům a věcné náplni konference směřujte, prosím, na Mgr. Lucii Kořínkovou ze sekce pro projekty a zahraniční vztahy: e-mail: korinkova@smocr.cz, mobil: 730 511 463

Na organizační otázky vám odpoví Tomáš Polák, DiS., ze sekce organizace a marketingu: e-mail: polak@smocr.cz, mobil: 739 069 673

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
9. května 2016 v 12:48  

Jéžišmarjá to je projektů a projektů. A kolikpak peněz se z nich opravdu reálně dostane do škol? Tipuji tak 20 %. No jen jestli nejsem příliš optimistická, protože letos se přímo škol týkají jen inkluzivní šablony. Měly být vypsány v dubnu, půlka května na krku a kde nic tu nic, prý to ještě není schváleno EU. Z těch ostatních megalomanských projektových zrůd školy uvidí tak leda kulové. Na těch se živí NIDV, ČŠI, MAPáčtí a KAPačtí projektoví úředníci, pseudometodická centra apod.

Unknown řekl(a)...
11. května 2016 v 14:02  

Na tomhle korčaginském šílenství není nejhorší jeho třeskutá nesmyslnost (hlavním deklarovaným cílem je donutit všechny - včetně těch, jejichž zájmy jsou přímo protikladné - aby se uspolupracovali do bezvědomí), nýbrž skutečnost, že si MAP nemohou obce zpracovat samy, ale musí tak učinit prostřednictvím přihlášení se do projektu v rámci idiotské výzvy, která vám "umožní" vyplejtvat až 4 milióny z veřejných prostředků tu- i EUzemských za to, abyste si na to najali specializovanou "agošku". Ta za vás vyplní tolik papírů, že z lesů mírného pásu zbyde nanejvýš polopoušť, načež - když vám to po mnoha měsících na MŠMT milostivě schválí - se ocitnete na samém počátku: najatý subjekt vám konečně bude moci ten zatracenej MAP sepsat. Zdržení odhadem rok, peníze v řádu miliónů. Sami bychom to přitom zvládli za týden, bez požadavku na JEDINOU korunu. Hezké, že? Divíte se, že jsem podal podnět na OLAF do Bruselu, aby tenhle gigantický tunel prošetřil?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.