Další nabídka na akci k inkluzi bez akreditace, tentokrát v čele s vedoucí krajského odboru školství

pátek 29. dubna 2016 ·

Nabídek na akce ke společnému vzdělávání bude do škol přicházet zřejmě celá řada, čtenáři nám zaslali další, tentokrát od Nakladatelství FORUM. Jde o pozvánku na neakreditovanou "celostátní" konferenci Společné vzdělávání od 1. 9. 2016 – připravte se na změny v praxi aneb Integrace a inkluze žáků s podpůrnými opatřeními, organizátoři ji rozesílali opakovaně a příjemce vysloveně obtěžovali.

Podívejme se nejprve na došlou nabídku:

Od: Zuzana Indrová [info@forum-media.cz]

Předmět: Senát schválil novelu školského zákona beze změn. Získejte potřebné informace!

Vážení,

dovolujeme si Vás pozvat na jarní konání naší konference, na níž se dozvíte vše potřebné o blížící se novele školského zákona. Již 1. 9. 2016 nabude účinnosti a do praxe škol zavede povinnost uplatňovat principy tzv. společného vzdělávání. Inkluze se dotkne personální, metodické i finanční oblasti školy. Netápejte v těchto otázkách. Naši odborníci Vám pomohou se na nadcházející změny včas připravit – využijte možnosti se jich osobně zeptat. Seznámíte se také se zkušenostmi škol, které mají s inkluzí dlouhodobou praxi, a dozvíte se, jaká podpůrná opatření budete muset pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami zajistit.

Přihlaste 2 a více účastníků a získejte 15% slevu!

Celostátní konference:

Společné vzdělávání od 1. 9. 2016 – připravte se na změny aneb Integrace a inkluze žáků s podpůrnými opatřeními

Pondělí 16. května 2016 ve 4* Hotelu Artemis, Praha


Informace o konferenci najdeme na webu, zajímavý je program a přehled prezentujících:

Program konference, která proběhne od 9 hod. do 17 hod., zahrnuje šest přednášek na témata:
  • Povinnosti škol plynoucí z novely školského zákona účinné od 1. 9. 2016, JUDr. Hana Poláková, vedoucí odboru školství Krajského úřadu Jihomoravského kraje
  • Dotační prostředky pro školy s důrazem na inkluzivní opatření, Mgr. Martin Synkule, MA, expert na dotační projekty v praxi
  • Praktické zkušenosti tzv. Férových škol se začleňováním znevýhodněných žáků, Mgr. Eva Hruštincová, hodnotitelka a členka komise projektu Ligy lidských práv Férová škola
  • Podpůrná opatření a jejich stupně ve vyhlášce a metodických materiálech, PhDr. Lenka Felcmanová, Ph.D., místopředsedkyně České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání
  • Efektivní (spolu)práce s asistentem pedagoga, Michaela Antalíková, lektorka organizace Rytmus - od klienta k občanovi, o.p.s.
  • Nadané děti v běžných školách (počítá s nimi inkluze?), Ing. Jeanne Bočková, MBA, ředitelka Centra pro talentovanou mládež, z.s.
Na webu najdeme i informaci: "V ceně konference jsou podkladové materiály, drobné dárky, občerstvení v průběhu konference a teplý oběd." Cena za účast na osmihodinové konferenci pak je 2290 Kč bez DPH.

Opět jsme se zeptali MŠMT na jeho stanovisko.

Bude kapacita školení a informačních akcí pořádaných NIDV resp. NÚV dostatečná? Má pro učitele, ředitele či školy smysl platit za účast na konferencích jako je Společné vzdělávání od 1. 9. 2016 – připravte se na změny aneb Integrace a inkluze žáků s podpůrnými opatřeními?


Kapacita školení a informačních akcí pořádaných NIDV bude dostatečná, ale i kdyby neuspokojila úplně všechny zájemce, pro učitele a ředitele nemá smysl platit za informace, které nejsou od přednášejících s certifikátem NUV. Přinejlepším se jim dostane jen částečných informací, v horším případě budu zcela zavádějící.


Jaké je stanovisko MŠMT k aktivní účasti vedoucí odboru školství Krajského úřadu na této konferenci?


Toto je odpovědnost daného kraje, potažmo ředitele úřadu a hejtmana. MŠMT nepřísluší se k tomu vyjadřovat.


V popisu akce je tato specifikace: "V ceně konference jsou podkladové materiály, drobné dárky, občerstvení v průběhu konference a teplý oběd." Jaké je stanovisko MŠMT k nabídce drobných dárků pro účastníky?


Podobné drobné dárky nemohou zakrýt skutečnost, že pořadatelé akce nejsou certifikováni NUV a nejsou proto dostatečně připraveni předávat aktuální a přesné informace o záměrech MŠMT a připravovaných změnách.

10 komentářů:

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
29. dubna 2016 v 7:49  

Paraziti!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ignorovat.

mirek vaněk řekl(a)...
29. dubna 2016 v 8:09  

Informace, které by měli úředníci dávat školám zdarma (je to náplň jejich práce) se prodávají.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
29. dubna 2016 v 8:55  

Pro některé výše jmenované je to letitá praxe.

krtek řekl(a)...
29. dubna 2016 v 9:18  

Tržní hospodářství. Kde je poptávka, je i nabídka. A kde je nabídka, uměle se vytvoří poptávka.
Jediná šance - školy nechtějí dávat na taková školení peníze.

Unknown řekl(a)...
29. dubna 2016 v 10:56  

Ignorovat.
"Kapacita školení a informačních akcí pořádaných NIDV bude dostatečná."
Inkluze už dávno probíhá. Všechno je to jen kamufláž pro jediný cíl ministryně - zánik škol pro žáky s LMP a žáky selhávající v běžných školách!
Inkluze? Děkuji nechci!

Eva Adamová řekl(a)...
29. dubna 2016 v 15:02  

Mne tedy zaráží i následující
http://www.ceskaskola.cz/2016/04/zadost-o-souhlas-krajskeho-uradu-se.html

Ona nebudou pravidla pro zřizování speciálních tříd při běžných školách jednotná pro všechny kraje, že si Zlínský kraj vydává pravidla svoje? Navíc pravidla velmi velmi podivná, ve kterých některá ustanovení odporují prováděcí vyhlášce a zdravému rozumu.

A je tady to, na co odpůrci nepřipravené inkluze už drahnou dobu upozorňují, zmatky kolem inkluze narůstají a narůstat budou.

Jana Karvaiová řekl(a)...
29. dubna 2016 v 16:08  

Máte pravdu ,paní Adamová. Chystá se prováděcí předpis k Vyhlášce. Mají v něm být i zakomponované výjimky, které se podařilo (konečně) ministerstvu zjistit) a ty se také týkají zřizování spec. tříd. Někdo chce být opět papežštější než papež.

Unknown řekl(a)...
30. dubna 2016 v 9:41  

Ignorovat to nejde, když dostanou ředitelé příkaz zúčastnit se. Jak myslíte, že se realizují mnohé projekty?

Anonymní řekl(a)...
30. dubna 2016 v 10:24  

Díky za dobrou práci, pane Wagnere! Pokračujte, prosím.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
1. května 2016 v 16:46  

Příkaz? Ono lze přikázat účast za dva litry? Může takový "příkaz" potvrdit nějaký ředitel?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.