ČŠI: Systém InspIS ŠVP pro zpracování změn ŠVP po revizi RVP ZV

sobota 9. dubna 2016 ·

Informační systém InspIS ŠVP, který vytvořila Česká školní inspekce mimo jiné jako užitečnou pomůcku školám při tvorbě validních školních vzdělávacích programů, již nyní reflektuje změny RVP ZV, které nabydou účinnosti k 1. září 2016 (zrušení přílohy upravující vzdělávání žáků s lehkým mentálním postižením).


Všechny školy tak mají možnost v předstihu připravit úpravy svých školních vzdělávacích programů v souvislosti se zmíněnou revizí, která vyvolává potřebu především drobných úprav v učebním plánu na 1. stupni a dále změnu obsahu části Charakteristiky ŠVP popisující zabezpečení výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných nebo mimořádně nadaných (všechny změny RVP ZV jsou podrobněji popsány zde). Ve všech případech uživatele systém dostatečně navede.

Pokud se škola rozhodne systém InspIS ŠVP použít (nebo s ním již pracuje), doporučujeme využít nabídky prezenčního školení pořádaného Národním institutem pro další vzdělávání. Tato školení budou realizována v připravených počítačových učebnách ve všech krajích ČR. Školy tak mají možnost požadované úpravy zapracovat přímo na místě.

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...
10. dubna 2016 v 10:27  

Zajímavý kruh.

S RVP-ŠVP přišla socialistka Buzková. ŠVP dostaly naprostou volnost a vznikly bezbřehé rozsáhlé knihy, mnohdy o tisících stránkách textu. ŠVP tak nahradil programy - Obecná škola, Základní škola,.. Rok s rokem se sešel a socialistka Valachová přichází s InspIS. Zde už máme nachystané kolonky pro stejnou úpravu. Začíná to připomínat "jednotu" programů. Všechny ŠVP se začnou podobat jako vejce vejci. Kruh se uzavírá. Nebude tedy nejlepší použít přímo RVP? A nemusí to MŠMT dělat tak poťouchle. InspIS vytvořený převážně za evropské peníze je výhodný pouze pro ČŠI (kontrola vzdělávacího programu na dálku). Velký přínos pro učitele v tom nevidím.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
10. dubna 2016 v 19:17  

Vyhozené desítky milionů. Ale už se krajem potulují lektoři implementující bludy, kteří tvrdí, že je to povinné.

Nicka Pytlik řekl(a)...
10. dubna 2016 v 21:16  

tvrdí, že je to povinné

A je? Není, máme svobodu a demokracii, přeceee.
Ale budeš nám muset vysvětlit, soudruhu, jaké máš výhrady proti novým přístupům k vzdělávání pro jednadvacáté století k zvýšení konkurenceschonosti a rovné příležitosti.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.