Titul ČEZ Ámos pro nejoblíbenějšího fyzikáře získal Jaroslav Reichl ze Střední průmyslové školy sdělovací techniky v Praze

pondělí 21. března 2016 ·

V pátek 18. března se konalo finále 23. ročníku soutěže Zlatý Ámos, která oceňuje nejoblíbenější pedagogy. Ani letos nechyběla anketa o titul ČEZ Ámos pro nejoblíbenějšího fyzikáře. V letošním roce se jím stal Jaroslav Reichl ze Střední školy sdělovací techniky v Praze. Díky tomuto úspěchu mimo jiné obdrží pro svou školu příspěvek 200 tisíc Kč na speciální Oranžovou učebnu od Nadace ČEZ. Skupina ČEZ je partnerem soutěže.


Pedagogy přihlašovali do ankety o titul nejoblíbenějšího fyzikáře jejich žáci. Každá přihláška obsahovala důvod, proč by právě jejich učitel měl titul získat, zajímavou společně prožitou příhodu a sto podpisů žáků, kteří souhlasí s nominací. Z finálové šestice fyzikářů pak zvolili energetici ze Skupiny ČEZ toho nejsympatičtějšího na základě medailonků a deseti zodpovězených otázek. Vítěz se může pochlubit titulem nejoblíbenějšího fyzikáře a těšit se z několika odměn. Má možnost své žáky doprovodit během návštěvy některého provozu elektrárny nebo jednoho z technických center, IQ parku v Liberci nebo plzeňské Techmanie. Hlavní cenou je však příspěvek od Nadace ČEZ ve výši 200 tisíc korun na speciální Oranžovou učebnu pro výuku technických předmětů.

Vítězem letošního ročníku se stal Jaroslav Reichl, kterého nominovali do soutěže žáci třídy 13L ze SPŠ sdělovací techniky v Praze 1. A to nejen pro jeho skvělý smysl pro humor, ale také proto, že je dle jejich slov naučil dívat se na fyziku jiným pohledem. Sám o fyzice říká: „Fyzika popisuje fungování světa kolem nás a má svoji krásu, půvab a logiku.“ K výhře v anketě pak Jaroslav Reichl dodává: „Výhry v soutěži si velmi vážím. A to nejen toho, že jsem se stal výhercem, ale především toho, že mne moji žáci do soutěže nominovali. Už se těším, až jim díky výhrám budu moci ukázat fungování fyziky v praxi a užijeme si spoustu fyzikální zábavy nejen v centru techniky, ale také při zajímavých pokusech v nové učebně.“

Anketa ČEZ Ámos je jednou z aktivit Skupiny ČEZ na podporu vzdělávání v oblasti technických oborů. „Učitelů fyziky a jejich práce si velmi vážíme, protože dobře víme, jak je těžké získat zájem žáků o technické předměty a učit fyziku zábavným a poutavým způsobem. Snažíme se je všemožně podporovat, mimo jiné i příspěvky na speciální technické učebny, které výuku fyziky usnadňují,“ říká Pavel Puff, manažer útvaru strategický nábor Skupiny ČEZ.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.