POZOR! ODLOŽENO PRO NEMOC!: Diskuse Začleňování dětí cizinců do české společnosti

pátek 11. března 2016 ·

Problém o kterém se stále více mluví. Jak začleňovat děti cizinců, potažmo možných uprchlíků například ze Sýrie? Z jakého prostředí děti ze Sýrie přicházejí? Jak tam fungují rodiny, zvyky či školský systém? Jaké jsou kroky státu, když sem dítě přijde a má začít chodit do školy? A jak to vlastně takový člověk sám prožívá? A jak se s tím vším má vyrovnat učitel?



Na tyto a další otázky přijdou dát odpovědi

  • doc. PhDr. František Ondráš, Ph.D. /Ústav Blízkého východu a Afriky FF UK/
  • Mgr. Hana Marková /META ops/
  • Adrijana Miteva

Termín: Nahradní termín zveřejníme, jakmile to bude možné

Místo: Velký sál, Karlova Univerzita, Pedagogická Fakulta, M. D. Rettigové 4, 116 39 Praha

Pořádá Studentský spolek Agora o.s.

5 komentářů:

Miloslav Novotný řekl(a)...
11. března 2016 v 18:44  

Protentokrát by stačilo vzpomínkové shromáždění na začleňování cizinců do české společnosti 15. března 1939.

Unknown řekl(a)...
12. března 2016 v 7:28  

Začleňování bude velmi obtížné. Je třeba se podívat jak se to daří v Itálii, Francii, Německu, Rakousku, Anglii. Upřímně - nic moc. I po překonání jazykové bariéry je tady obrovská překážka kulturní. A zde je ten největší problém. Dále je to zaměstnanost, pač podíl ruční lidské práce se stále snižuje. Díky novým technologiím je třeba středoškolsky a vysokoškolsky vzdělané zaměstnance. A noví doktoři, inženýři, učitelé jsou mezi migranty velmi vzácné zboží. Nelze tedy z práce vyhodit domorodce a na tutéž práci díky pozitivní diskriminaci umístit cizince. Možná s tím někteří podnikatelé i kalkulují a vidí to jako snížení nákladů, protože si myslí, že migranti budou dělat za méně peněz.
Učitelé tělocviku, VV, HV, dějepisu, výchovy k občanství,.. se také budou muset obtížně vypořádávat s neplněním výstupů z ŠVP v mnoha bodech. A to díky sociálně kulturním rozdílům. Budou se objevovat problémy ve školních jídelnách, slavení křesťanských svátků,....Jakmile totiž dosáhne počet migrantů muslimského původu na určitém místě většího počtu, pak rychle začínají narůstat problémy.

Nicka Pytlik řekl(a)...
12. března 2016 v 21:13  

Začleňování cizinců je taková zapeklitá věc.
Si říkám, kolik asi tak našich spoluobčanů z asijských zemí pravidelně obsazuje úřady práce a správy sociálního zabezpečení, když 'neumim cesky'.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
13. března 2016 v 0:53  

Jak nám předhazují rasismus a jak se mění názory:

2015 - srpen, rakouský kancléř: Země jako Česká republika, ale i další, Polsko, baltské země, nechtějí závazné kvóty. A to je třeba kritizovat. Protože bez těchto závazných kvót se nepohneme dál,“ řekl Faymann. Problém řešení uprchlické krize proto podle něj není v Evropské komisi, ale ve státech střední a východní Evropy.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rakousky-kancler-kritizoval-cr-kvuli-uprchlikum-fby-/zahranicni.aspx?c=A150825_094343_zahranicni_ert

2016 - březen, rakouský kancléř: "Teprve když Německo stanoví směrné číslo a bude brát jen uprchlíky přímo z krizových oblastí, se prolomí logika neuspořádané migrace," uvedl Faymann. Merkelová podle něj musí "prolomit model, podle kterého je vítězem v závodě ten, kdo se dostane do Německa". V současné době totiž mají migranti jen pramalý zájem o jiné členské země Evropské unie a jejich kvóty.

Deníku Österreich kancléř uvedl jako příklad Francii, která se nabídla, že přijme 30.000 migrantů. Nepřišlo jich tam ale ani tisíc, "protože všichni chtějí do Německa a do Rakouska".

Faymann se vyslovil pro to, aby Německo obdobně jako Rakousko jasně stanovilo, že ročně přijme nejvýše 400.000 uprchlíků. EU a Německo podle rakouského kancléře musejí stejně jako Rakousko jednoznačně říci: "Kdo přijde k vnějším hranicím EU s pomocí pašeráků, bude poslán zpět. A to každý."


http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/faymann-vyzval-merkelovou-aby-zastavila-zavod-migrantu/1325838

Otázkou zůstává, jestli jsou někteří demokratičtí lídři vyspělých zemí opravdu tak hloupí jak to vypadá.

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. března 2016 v 1:19  

Otázkou zůstává, jestli jsou někteří demokratičtí lídři vyspělých zemí opravdu tak hloupí jak to vypadá.

Jakože ještě hloupější, než jsme čekali?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.