Přečtěte si: Hrůzná šikana. Škola tvrdí, že se smrtí učitelky nesouvisí

úterý 16. února 2016 ·

Na střední průmyslové škole v pražských Malešicích se to v pondělí hemžilo kriminalisty a inspektory. Vše kvůli úmrtí učitelky, která podle svědectví studentů čelila dlouhé měsíce šikaně. Škola tvrdí, že za její smrtí je něco jiného.


Z článku Stáni Seďové v Novinky.cz vybíráme:

Jako nedostatečné se to vedení školy tehdy nejevilo. Zástupkyně se brání tím, že tak hrůzná videa, která nyní kolují na internetu, oni předtím neviděli.

„Je nám líto, že jsme je nedostali spolu s těmi prvními, reakce vedení školy by zcela jistě odpovídala závažnosti nepřípustného jednání žáků. Ale nic nezametáme pod koberec. Na základě nových informací zahájíme nová řízení a obnovíme již rozhodnutá, tedy pokud nedojde k překvalifikování na přečiny nebo zločiny ze strany orgánů činných v trestním řízení,“ uvedla Kubíková. Vedení školy se však za celou dobu na policii neobrátilo.

2 komentářů:

Josef Soukal řekl(a)...
16. února 2016 v 14:11  

"Není až tak velký rozdíl v tom, jestli učitelka zemřela na fatální zdravotní problém, nebo na následky šikany. Pokud trpěla vážnou nemocí, pak utrpení, které měsíce zažívala, její stav prudce zhoršovalo. Možná právě kvůli své nemoci byla příliš měkká."
M. Fendrych: http://nazory.aktualne.cz/komentare/neskutecne-tyrani-ucitelky-kdyz-stat-vede-svejk/r~04ac336ed4a111e5a0ca0025900fea04/

Josef Soukal řekl(a)...
17. února 2016 v 11:15  

http://www.novinky.cz/krimi/394998-otec-jednoho-z-tryznitelu-vychovavali-jsme-ho-jinak.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.