Přečtěte si: Škola v štrajku: deťom je zima, pretože sa nekúri, v zborovni je dusno

pátek 29. ledna 2016 ·

Gymnázium v Bratislave s veľkou tradíciou nemá peniaze na rekonštrukciu, skrinky nakupujú rodičia, maľujú im učni. Študenti teraz počas štrajku sedia v triedach v bundách, na Vazovovej už nefunguje poriadne ani kúrenie. Väčšina učiteľov štrajkuje.


Z článku Veroniky Folentové v DennikN.sk vybíráme:

Škola nie je podľa oficiálnych štatistík ministerstva zatvorená, pretože sa u nich, aj keď obmedzene, vyučuje. Zatvorených bolo podľa ministerstva vo štvrtok menej ako 120 škôl. Od prvého dňa štrajku ich počet pozvoľne klesá. Koľko škôl je otvorených, ale nevyučuje sa tam ako v bežné dni, ministerstvo nehovorí. Podľa Iniciatívy slovenských učiteľov, ktorá štrajk organizuje, sa do štrajku zapája takmer 800 z vyše 6000 škôl. Aj podľa ich počtov protestujúcich učiteľov a škôl ubúda.

Gymnázium na Vazovovej nie je zatvorené aj napriek tomu, že je v štrajku 90 percent učiteľov. Podľa riaditeľky sú tri skupiny – tí, čo sa zapojili, tí, čo sa nezapojili, a potom je malá skupinka ľudí, ktorí majú choré deti alebo sú na PN-ke.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.