Přečtěte si: Natieranie na ružovo nepomôže

neděle 17. ledna 2016 ·

Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať! Tak znela legendárna rada psychológa Miroslava Plzáka neverným partnerom, ktorí chceli zachrániť svoje manželstvo. V uplynulých týždňoch som mal pocit, že podobnú stratégiu tu chce niekto používať aj na záchranu nášho školstva.


Z článku Vladimíra Burjana v DobráŠkola.com vybíráme:

Iniciátori občianskej kampane A dosť! (medzi ktorých patrím aj ja) odštartovali svoje aktivity zve­rejnením deviatich alarmujúcich faktov o vzdelávaní na Slovensku (uverejnili sme ich v decembrovej DOBREJ ŠKOLE). Ide o nespochybniteľné dáta a štatistické údaje pochádzajúce zo spoľahlivých, verejne dostupných zdrojov.

Reakcia ministerstva na seba nenechala dlho čakať, bola však prinajmenšom zvláštna. V mojich, zjavne naivných predstavách by mal rozumný minister školstva reagovať asi takto: „Áno, sú to veľmi znepokojujúce údaje. Vieme o nich a veľmi nás trápia. Aj preto chystáme viaceré opatrenia na zlepšenie stavu. Ak niekto má ďalšie návrhy, ako tieto problémy riešiť, sem s nimi.“ Realita bola prozaickejšia: aktivisti boli obvinení, že si zámerne vyberajú negatívne fakty, aby strašili a ukazovali školstvo v horšom stave, než v skutočnosti je.

1 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
17. ledna 2016 v 14:43  

Ano, i naše ministerstvo zatlouká a zatlouká a zatlouká. A potom připraví billten plný tak obecných tlachů, že je to jen k smíchu. Zbytečně vyhozené peníze.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.