Program Excelence středních škol

pátek 13. listopadu 2015 ·

V návaznosti na Dlouhodobý záměr rozvoje vzdělávání a vzdělávací soustavy na léta 2014 - 2020 vyhlašuje MŠMT již šestým rokem rozvojový program „Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce 2016 – Excelence středních škol 2016".


Základním cílem tohoto programu je především podpora, zvyšování kvality a rozšiřování péče o nadané žáky na středních školách, kteří jsou schopni dosahovat vynikajících výsledků. Mezi další cíle tohoto programu patří zvýšení zájmu a motivace žáků, pedagogických pracovníků a škol o účast v soutěžích a přehlídkách, a tedy o zvyšování vědomostní úrovně žáků nad rámec školních vzdělávacích programů.

Střední školy získají v závislosti na úspěšnosti svých žáků na krajských, ústředních a mezinárodních kolech vybraných soutěží body. Podle jejich počtu obdrží školy v roce 2017 finanční prostředky do fondu mzdových prostředků na odměny pedagogů podílejících se na odborné přípravě žáka, který byl v tomto programu ohodnocen za výsledky v soutěži. Nezbytnou podmínkou je vyplnění výsledkové listiny organizátorem příslušné soutěže v elektronickém systému:

http://excelence.msmt.cz.

Více informací o programu naleznete zde:

Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce 2016 - Excelence středních škol 2016 (formát DOCX)

1 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
13. listopadu 2015 v 14:13  

http://www.novinky.cz/veda-skoly/386341-neuspesnost-v-bakalarskem-studiu-je-velmi-vysoka-kritizuje-ji-i-ministerstvo.html

"Výkvěty" středních škol pak létají z bakalářských studií, která si volí "pro jednoduchost" a MŠMT to chce zkoumat. I jednodušší člověk vidí příčiny.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.