Přečtěte si: Že můžeme dostudovat jinde? Ministryně veřejně lže, stěžují si studenti UJAK

úterý 3. listopadu 2015 ·

Posluchači dvou zrušených pedagogických oborů na UJAKu si stěžují na ministryni Kateřinu Valachovou, která podle nich předkládá veřejnosti absurdní informace a nedodržuje slib svých předchůdců ve funkci. „Mlčky se zde přihlíží k tomu, jak paní ministryně veřejně lže, a to nás nutí domýšlet si různé scénáře, proč to tak asi je, proč jsou tyto špinavosti zametány pod koberec,“ píší rozzlobení studenti šéfce resortu v otevřeném dopise.


Z článku Šárky Kabátové v Lidovky.cz vybíráme:

„Pokusím se osvětlit tuto nabídku: žádný z nabízených studijních oborů (až na Pedagogickou fakultu MU v Brně), nám nezajistí potřebnou kvalifikaci speciálního pedagoga - učitele, abychom mohli dále pokračovat ve svém působení učitelů na našich školách. Jde o příbuzné, ale neučitelské obory nebo učitelské pro jiný stupeň škol,“ stěžuje si i za ostatní posluchače studentka Šárka Paletářová. Mezi jejími kolegy-studenty jsou prý z velké části už praktikující učitelé, leckdy i s třicetiletou praxí, kteří si potřebují doplnit potřebnou kvalifikaci či absolventi jiných škol.

„Opravdu se vám zdá normální, aby absolventi VŠ, kteří za sebou mají ve větší části již absolvována pětiletá studia na veřejných vysokých školách opakovaně studovali dalších pět let jenom proto, že chtějí dále vykonávat svoji práci - vzdělávat žáky s různým typem postižení? Upozorňuji, že se jedná o praktikující pedagogy, žádné studentíky bez praxe,“ pokračovala dále ve stížnosti nepřímo adresované ministryni. Tu viní z toho, že prý nedodržuje slib svých předchůdci ve funkci, tedy že budou moci dostudovat ještě na své alma mater.

16 komentářů:

Unknown řekl(a)...
3. listopadu 2015 v 21:57  

Nepovažuji za slušné říkat o ministryni školství, že lže, ani v případě, že s ní autorky zásadně nesouhlasí.
Situaci této soukromé školy paní ministryně nezavinila a zdá se, že není v její kompetenci ji vyřešit.

Tajný Učitel řekl(a)...
4. listopadu 2015 v 7:45  

Kdo říká něco, co není pravda, lže a lže a lže. Ať je to ministryně, Zeman nebo Babiš.

tyrjir řekl(a)...
4. listopadu 2015 v 9:18  

Kdo říká něco, co není pravda, ten se buď mýlí, nebo lže ze své vůle, nebo byl ke lži donucen vnějšími okolnostmi. Zejména tu třetí možnost považuji v mnoha případech za pravděpodobnou. J. Týř

Tajný Učitel řekl(a)...
4. listopadu 2015 v 9:39  

Slíbila-li ministryně studentům možnost dostudovat školu jinde, tito se asi domnívali, že to nebude, z nadsázkou, na vysoké hornické.

Pavel PEŠAT řekl(a)...
4. listopadu 2015 v 11:04  

Nosím v paměti pěkný citát: Říkejte pravdu, vždy jen pravdu, nic jiného než pravdu, ale nikdy ne celou pravdu. Už jen nemohu vzpomenout, čí ten citát je :D ...

Unknown řekl(a)...
4. listopadu 2015 v 12:34  

Pravda je velmi složitý pojem a jejím majitelem není nikdo.

Nicka Pytlik řekl(a)...
4. listopadu 2015 v 12:41  

Pravda je dána převažujícím počtem hlasů.

Unknown řekl(a)...
4. listopadu 2015 v 12:45  

Jo a pan tajný nám bezděčně prozradil svoji politickou orientaci. :-)

Tajný Učitel řekl(a)...
4. listopadu 2015 v 19:21  

Uf, to jsem si dal.

Nicka Pytlik řekl(a)...
4. listopadu 2015 v 20:55  

To spíš svoji politickou neorientaci.

Pavel PEŠAT řekl(a)...
5. listopadu 2015 v 1:51  

To N.P.: bohužel se to začíná jevit tak, ze mate pravdu. Když se odhlasují, ze 2+2=5, tak to tak nejspíš bude. Ale ze s tím přijdete zrovna vy, to jsem nečekal.

Nicka Pytlik řekl(a)...
5. listopadu 2015 v 10:38  

Ale ze s tím přijdete zrovna vy, to jsem nečekal.

Teď nevím, pane Pešate, jestli jsem Vás nadchl nebo zklamal.
Takže po připomenutí ten příběh, jak se mne kdysi jakýsi vedoucí pracovník pokusil veřejně znectít způsobem nevybíravým a sobě vlastním. Při nějaké příležitosti jsem se pak poptal vedoucího zřizovatelského úředníka, jestli je takové jednání oprávněné. Sdělil mi, že není, ale že se to špatně prokazuje. Doupřesníl jsem, že to bylo na pedagogické radě, a že svědků bylo dost. Na to on, že když to deset lidí dosvědčí, tak proti tomu může dosvědčit jiných deset, že to tak nebylo. Prý tvrzení proti tvrzení.
No paráda. Že by to v krajním případě mohlo znamenat, že polovina na děti a mládež působících pedagogických pracovníků školy jsou lháři, už neřešil. A ani to, že bych se při přehlasování případně mohl dopustit trestného činu pomluvy.
Kritériem pravdy je váha hlasů.

Unknown řekl(a)...
5. listopadu 2015 v 16:57  

S tou pravdou je to opravdu velmi složité, ale i tak si myslím, že než napsat že někdo ( dáma a navíc ministryně školství) veřejně lže, by bylo kulturnější napsat něco v tom smyslu, že paní ministryně nesplnila slib, který dala studetům a ptát se proč ten slib nemohl být splněn.

Nicka Pytlik řekl(a)...
5. listopadu 2015 v 17:43  

dáma a navíc ministryně školství

Ta dáma je v tom příběhu rozhodující. O to by bylo horší, kdyby doopravdy lhala.
Už se o tom někde hlasovalo?

Unknown řekl(a)...
5. listopadu 2015 v 18:00  

Pane kolego,
mohli bychom hlasovat tady, ale nejdřív by se muselo zjistit, jak to doopravdy bylo.

Nicka Pytlik řekl(a)...
5. listopadu 2015 v 18:13  

mohli bychom hlasovat tady - PRO návrh,
ale nejdřív by se muselo zjistit - PROTI návrhu,
jak to doopravdy bylo - nehlasuji, odešel jsem ze sálu...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.