AT&T a JA Czech odstartovaly program AT&T Aspire na podproru studentů středních škol

pondělí 23. listopadu 2015 ·

600 studentů získá praktické zkušenosti od profesionálů z IT oblasti.


JA Czech, česká kancelář mezinárodní vzdělávací neziskové organizace, v České republice založená panem Tomášem Baťou v roce 1992, a AT&T, globální komunikační společnost, 11. listopadu v Brně odstartovaly projekt AT&T Aspire Mentoring Academy. AT&T Aspire je původní firemní vzdělávací iniciativa zaměřená na podporu studentů ve škole i mimo ni.

Projekt určený studentům středních škol je zaměřený na získávání praktických zkušeností z oblasti IT a telekomunikací od dobrovolníků z řad zaměstnanců AT&T. Projekt poběží od listopadu do června, zahrnuje 20 projektových dnů a 5 dnů stráví vybraní studenti stínováním manažerů AT&T. Projektu se zúčastní celkem 600 středoškoláků.

Jitka Bulantová, programová ředitelka JA Czech, uvedla: „Smyslem projektu je propojit studenty s odborníky z AT&T tak, aby mladí získali praktické zkušenosti, které jim pomohu lépe se uplatnit na trhu práce a vyzkoušet si reálně úroveň svých tzv. měkkých dovedností (práce v týmu, prezentační dovednosti, řešení problémů atd.). Díky našim projektovým dnům a stínování zaměstnanců AT&T, mají studenti šanci poznat své možné budoucí zaměstnavatele nebo si udělat lepší představu o tom, čemu by se chtěli v životě dále věnovat. Praktické propojování světa škol a světa byznysu je jedním z pilířů činnosti JA Czech.“

Studenti řešili toto zadání: navrhnout řešení pro IT firmy, jak podpořit svoji image atraktivního zaměstnavatele u čerstvých absolventů středních škol.

Vítězem prvního projektového dne se stal tým Dreamteam: Stanislav Pros, Michaela Staňková - OA, SOŠ knihovnická a VOŠ Brno, Kristina Trajkovská, Michaela Weissová - Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno, David Konečný – Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií v Brně. Mentorkou teamu byla Hana Balíková, staffing specialist AT&T. Porotu zaujal jejich realistický návrh podpory soutěží v e-Sportech v Brně a v Praze, který zahrnoval i aktivní nábor na místě konání. Tuto možnost v České republice zatím žádná IT společnost nevyužívá.

Druhé místo obsadil tým Fantastic Four ve složení: Aneta Vozdecká – Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví, Brno, Michaela Hrozová, Matěj Hykš - Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno, - Tereza Flaišingerov a Nikola Šašková - OA, SOŠ knihovnická a VOŠ mentorkou týmu z AT&T byla Kateřina Velká, staffing specialist. Tento tým navrhl projekt „Náhled do firmy“, kdy si čerství absolventi během prázdnin po maturitě vyzkouší nanečisto práci ve firmě obohacenou o stínování zaměstnanců, soutěže a hodnocení a pohovory o možném nástupu do firmy

Třetí místo získal tým BBFORYOU s konceptem absolventského programu zahrnujícího takové atraktivní benefity, díky kterým se IT firma stane vyhledávaným zaměstnavatelem pro absolventy středních škol. Studenti pracovali ve složení: Alice Staňková, Aneta Zábránská - Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno, Adam Vavřinec, Kristýna Václavíková – Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví, Brno a Petra Logínová - OA, SOŠ knihovnická a VOŠ Brno. Mentorem týmu byl za AT&T Petr Červenka, network operations manager.

Michaela Kacrová, HR Country Management Specialist z AT&T, uvedla: „Rádi bychom studentům přiblížili práci v oblasti IT a telekomunikací tak, aby ve svém dalším profesním či vzdělávacím směřování uvažovali o práci v tomto segmentu. V rámci projektu si studenti vyzkoušejí dovednosti, které pak mohou využít ve své další kariéře, ať bude směřovat do IT či nikoli. Věříme, že projekt Aspire bude studenty inspirovat k vlastnímu zdokonalování a k odvaze zkoušet nové věci.“

O projektu s AT&T Aspire Mentoring Academy

Projekt poběží v centrále AT&T v Brně od listopadu do června a jeho součástí je 20 projektových dnů a 5 dnů stínování manažerů AT&T vybranými studenty.

Během projektového dne pracují týmy studentů vedené mentory z AT&T na úkolu, který předem neznali, a byl jim zadán v daný den ráno. Během tohoto procesu si studenti jednak
vyzkouší tzv. měkké dovednosti, jednak se díky mentorovi – odborníkovi blíže seznámí s IT a telekomunikační problematikou.

Odpoledne týmy prezentují svá řešení před porotou. Vybraní nejaktivnější studenti se v následném termínu zúčastní tzv. stínování zaměstnanců AT&T (job shadowing).

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.