Vyjádření ministryně k zítřejší demonstraci bývalých studentů Univerzity Jana Amose Komenského

pátek 23. října 2015 ·

Ohlášené zítřejší demonstrace bývalých studentů UJAK před budovou ministerstva školství se nezúčastním. Jako ministryně školství jsem učinila již vše, co bylo možné. V těchto dnech běží správní řízení Akreditační komise, které nemohu nijak ovlivnit.


Zúčastnila jsem se první demonstrace 26. září 2015, kdy jsem se osobně se studenty UJAK setkala a slíbila jsem jim, že se budu jejich situací vážně zabývat a pomohu jim nalézt řešení ze situace, do které se nedostali vlastní vinou. Všechny deklarované kroky jsem splnila. V minulých týdnech jsem absolvovala spolu se svými náměstky řadu intenzivních a náročných jednání, aby bylo možné nalézt řešení pro tyto dnes již bývalé studenty UJAK. Výsledky jednání s pedagogickými fakultami veřejných vysokých škol jsem podrobně představila na tiskové konferenci minulý pátek. Chtěla bych proto při této příležitosti znovu poděkovat děkanům pedagogických fakult za jejich vstřícnost a konstruktivní přístup. Plán „B“ na zajištění dostudování je připraven. Z mé strany je to nyní vše, co mohu bývalým studentům UJAK nabídnout, proto považuji další setkání s jejich zástupci, navíc v tak vyhrocené situaci, v tuto chvíli za bezpředmětné.

Související články:




2 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
23. října 2015 v 14:57  

Ty Související články jsou myslím obecně dobrý redakční prostředek k orientaci v daném problému. J. Týř

Nowak řekl(a)...
23. října 2015 v 22:31  

Související články jsou sice skvělé, ale sahají jen do února 2015 a problémy UJAK jsou mnohem starší. Článek z 20. 2. 2015 je právě zajímavý : "Miliardová tiskárna VŠ diplomů". Starší jsou např.:
http://www.ceskaskola.cz/2015/02/stanovisko-akreditacni-komise-k.html
http://www.ceskaskola.cz/2015/01/prectete-si-soukroma-univerzita-potapi.html
http://www.ceskaskola.cz/2011/10/ivan-ohlidal-pestuje-ministr-dobes.html
a asi jich bylo víc.

Na jednu stranu mám jako učitel tendenci fandit učitelům, kteří mají krůček k dokončení studia a jsou nyní skoro bez šance. Na druhé straně jsem absolventem fakulty UK, která měla celkem (tedy v 5 ročnících) 500 studentů. Zde je v jednom ročníku a v jednom oboru 750 studentů! Tedy jakési vzdělávací monstrum, které si neumím představit. Byla již řada případů odnětí akreditace na určitý obor a nikdo o tom ani nevěděl. Dostávali tam možnost dokončit třeba rok studia? Asi také šlo o pár lidí, kteří snadno přešli jinam.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.