Přečtěte si: Ředitelé škol se nově musí stát rasovými experty

pondělí 19. října 2015 ·

Práce ředitelů není lehká, zodpovídají ve školách za kdeco, kompetence se jim naopak neustále odebírají.


Z komentáře Václava Klause ml. v Novinky.cz vybíráme:

Takže si to ujasněme. Žák má českou národnost, Romem se sám být necítí, ale ředitel školy ve spolupráci s třídním ho má – na základě mj. „domnělých antropologických indikátorů“ – označit za Roma.

Rasoví teoretici typu Rosenberga a Himmlera by měli jistě radost.(...)

Na ministerstvu evidentně řádí banda rasistů (možná rasistů naruby, možná normálních). Tedy pod taktovkou Evropské komise.
Fujtajxl.



8 komentářů:

Jirka řekl(a)...
19. října 2015 v 10:24  

Páně Klausův text se už dá směle srovnat se „školskými“ texty Šimka a Grossmanna. Rozdíl je jen v tom, že u nich jsme vždycky pochybovali o tom, že je ve škole něco takového možné. Souhlasím – Fujtajbl!

Unknown řekl(a)...
19. října 2015 v 11:15  

Svůj názor na toto počínání MŠMT už jsem na ČŠ vyjádřil dvakrát u předchozích článků, takže teď už si dovolím jen odkázat a připojit se k poslednímu slovu předchozího příspěvku.
Umím si i představit situaci ředitele, který živí malé děti, splácí hypotéku a je k tomu nucen jak MŠMT, tak zřizovatelem, a nakonec to udělá, i když si přitom podle mě musí - s mírnou nadsázkou - trochu připadat jak esesák "na vykládce" před koncentračním táborem, ukazující doleva-doprava, baráky-plyn.
Jen mi je divné, že jsem se zatím nedoslechl-nedočetl ani o jednom řediteli, kterému je to natolik "ekl", že shání právníka, s jehož pomocí by ty dvě výše uvedené instituce, nebo alespoň jednu z nich, žaloval...

Josef Soukal řekl(a)...
19. října 2015 v 12:41  

Zeptal se někdo Romů, zda stojí o takovouto „pomoc“? A napadlo vůbec někoho z autorů výzkumu, jak by se cítili, kdyby se předmětem takto pojatého dotazování stali oni sami? Nebo platí, že „bohulibý“, „čistý“ účel světí jakkoli špinavé, v tomto případě nahnědlé prostředky?

Jazyková a myšlenková zhůvěřilost jsou jako dvojčata. Domnívám se, že uváděný výzkum a formulace v jeho rámci užívané jsou v hrubém rozporu s elementární etikou, a to nejen vzdělávací. Měly by se jími zabývat i orgány činné v trestním řízení. Co na to úřad ombudsmanky?

Nicka Pytlik řekl(a)...
19. října 2015 v 14:09  

Z důvodu nedostatku formulační korektnosti opakuji už jen... prasárna.

Lexxa řekl(a)...
19. října 2015 v 16:33  

U ombudsmanů tu definici vymysleli. A když to vymysleli, tak tomu přece musí i věřit. A víme, že z této líhně pochází i současná ministra.
Někde jsem se zprostředkovaně doslechl, že páně Gabal prohlásil něco v tom smyslu, že jakékoli konání, které má za cíl potlačit segregaci, bude ESLP tolerováno i když překročí jiné zákonné národní normy.
Jen mi pořád nedochází, když už tady máme "hen tů" Listinu základních lidských práv a svobod, proč nemáme taky Listinu základních lidských povinností?
A taky si kladu otázku, když sepsali Všeobecnou deklaraci v osumačtyřicátém, tak bylo na světě 2,7 mld. obyvatel a teď jich je jaksi vo kapánek více (7,38 mld. obyvatel). Tj. 2,7 krát víc, než původně. Nemělo by se něco změnit?

Unknown řekl(a)...
20. října 2015 v 10:28  

Můžu označit "opálenou" kolegyni po návratu z Karibiku za Romku a co její děti? Ještě popřemýšlím, pač jsem odpovědný člověk a informovat se musí pravdivě.

Nicka Pytlik řekl(a)...
20. října 2015 v 19:01  

Znovu připomínám, že se nás na okrese k romské národnosti přihlásila necelá čtyřicítka.
Zajímavé by bylo zjištění, kolik romčat má neromské rodiče. Viz případně
"Na samotě nedaleko skotského města Glasgow se v chudé rodině srbského vystěhovalce narodil mladičký hrabě Nikolič. Rodiče se před svým bohatým synkem styděli za svou chudobu, a tak hrabě Nikolič prožil těžké dětství."

Jirka řekl(a)...
21. října 2015 v 14:52  

Návod

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/384062-romskou-rodinu-v-irsku-podezrivali-ze-si-privlastnila-blondateho-chlapce-stat-ji-zaplati-1-6-milionu.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.