Přečtěte si: Pohlavkující ředitel: Rodiče jsou dnes agresivní, z dětí vychovávají drzouny

pátek 9. října 2015 ·

Ředitel pražské Základní školy Glowackého, který dal pohlavek drzému žákovi, rezignoval. Rozhodl se tak přesto, že se za něj postavili nejen rodiče žáků a kolegové, ale i ministryně školství. Jako důvod uvádí i špatný psychický stav. „Vy byste se nezhroutila? Lidi, kteří tu situaci prožívali se mnou, se divili, že jsem to vydržel tak dlouho,“ říká Miroslav Koranda v rozhovoru pro Lidovky.cz.


Z rozhovoru Barbory Cihelkové s Miroslavem Korandou v Lidovky.cz vybíráme:

Lidovky.cz: Zastupitelstvo Prahy 8 a radnice vám vyčítají, že jste jim k případu neposkytl žádné vysvětlení a na jednání za sebe poslal výchovného poradce. Je to pravda?

Tak to je úplný nesmysl. Nikdo z radnice se se mnou nebavil a k projednávání případu mě nepozvali. Výchovný poradce pan Slabý přišel na jednání školské komise ze své vlastní iniciativy, byl jsem v té době nemocný. Ani jeho tam ale zpočátku nechtěli pustit.
Za pohlavek by měl ředitel školy skončit. Rodiče se ho ale zastávají

Lidovky.cz: Zastupitelé tvrdí, že pohlavek nebyl vaším jediným prohřeškem. Prý jste špatně hospodařil a na žáky často křičel a urážel je...

Hospodařil jsem podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Radní už nevědí, co by na mě vymysleli, tak přišli s tím, že jsem špatný hospodář. Řediteluji na Glowackého jedenáctým rokem. Víte, kolik kontrol a auditů už jsem zažil? A nikdy nikdo žádné pochybení nenašel. Školu jsem zvelebil, to tady ví každý, máme nové počítačové učebny a dopravní hřiště, vybudoval jsem za školou velký sportovní areál. Jezdí na něj i děti z jiných škol. Výtka, že špatně hospodařím, je naprosto absurdní a uráží mě.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.