PEPOUŠovo vlnobití VI v říjnu: Od osobního vzdělávacího prostředí učitelů a studentů k otevřenému vzdělávání

pondělí 12. října 2015 ·

Již šestým rokem se schází otevřená komunita učitelů různých stupňů vzdělávání, aby se její členové podělili o své zkušenosti, představy a domněnky z oblasti vzdělávání.


Záleží zcela na vás, zda se zapojíte pouze do některé části, nebo (v ideálním případě) s námi projdete měsíční téma Vlnobití celé, tj. zapojíte se do diskuze na Metodickém portálu RVP.CZ i se zúčastníte online chatu.


Téma měsíce října: Od osobního vzdělávacího prostředí učitelů a studentů k otevřenému vzdělávání

Diskutujte na Metodickém portálu RVP.CZ

Úvod diskuze na Metodickém portálu RVP.CZ 

V tomto Vlnobití budeme často mluvit o osobním vzdělávacím prostředí či osobní vzdělávací síti. Jak oba tyto pojmy chápeme my, autoři tohoto tématu?

Osobní vzdělávací prostředí (Personal Learning Environment - PLE) je prostředí vytvořené pomocí konkrétních služeb Webu 2.0, které nám pomáhají získávat stále aktuální informace v oboru, kterému se věnujeme.

Osobní vzdělávací síť (Personal Learning Network - PLN) představuje síť kontaktů, vytvářených pomocí Webů 2.0 a dalších internetových služeb. Tento pojem má blízko k termínu Networking přesněji Networking 2.0

Poznámka:

Jelikož přidáním dané služby do vlastního vzdělávacího prostředí si rovnou vytváříme také nový kontakt do naší sítě kontaktů (autorů jednotlivých služeb), budeme pro zjednodušení nadále považovat oba pojmy za totožné a mluvit jen o osobním vzdělávacím prostředí (PLE) a myslet tím současně i danou síť kontaktů.

Užitečné odkazy:

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
14. října 2015 v 10:16  

mne zaujala ta mladá,progresivní,kreativní americká učitelka,která měla na sobě tři vrstvy elastického prádla, na kterém vyučovala lidské tělo,hluboce jsem se zamyslel a začal na internetu shánět ono didaktické elastické prádelko na mou nekreativní 120 kilovou postavu,abych šel s moderním proudem ve světě kreativní didaktiky,bohužel,prodává se pouze v usa a je tudíž problém při jeho proclení v evropě...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.