Nebezpečné ženy

pátek 23. října 2015 ·

Povídky a novely o silných ženách z dob minulých, přítomných i budoucích.

Dvacet jedna původních povídek a novel od „některých z největších autorů na poli současné science fiction a fantasy“, které dali dohromady George R. R. Martin a Gardner Dozois. Naplno se v nich projevují schopnosti údajně slabšího pohlaví oplývat magickými schopnostmi a plodit chaos a násilí. Zkoumají ale také výšiny, jichž mohou dosáhnout statečné ženy, i hlubiny, do nichž mohou padnout ty zlé.

Korunou celé antologie je úchvatná novela o „tanci draků“ z pera samotného George R. R. Martina, příběh o občanské válce nesmírného rozsahu, která se odehrála takřka dvě století před začátkem „Hry o trůny“ a která málem rozervala celé Západozemí na kusy.

V roce 2014 získala kniha cenu World Fantasy Award za nejlepší antologii.

Nenajdete zde žádné nešťastné oběti, které sténají strachy, zatím co mužský hrdina bojuje s monstrem anebo kříží svůj meč se zlosynem, a pokud byste chtěli tyto ženy přivázat k železničním kolejím, se zlou byste se potázali. Místo toho se setkáte s mečem vládnoucími válečnicemi, neohroženými pilotkami bojových letounu a ženami z hlubin vesmíru, se smrtonosnými sériovými vražedkyněmi, mocnými super hrdinkami, banditkami a rebelkami, soukromými vyšetřovatelkami, přísnými soudkyněmi, pyšnými královnami, které vládnou národům a jejichž žárlivost a ambice posílají tisíce lidí na strašlivou smrt, s chrabrými dračími jezdkyněmi a mnoha dalšími.
- Gardner Dozois

George R. R. Martin (20. 9. 1948) je americký spisovatel sci-fi a fantasy. Vystudoval žurnalistiku, od začátku sedmdesátých let minulého století se však živí psaním. Nejznámější je díky sérii Písně ledu a ohně, podle které byl natočen televizní seriál Hra o trůny (Game of Thrones). Je držitelem spisovatelských cen Hugo a Nebula, ceny Brama Stokera či World Fantasy Award. Jeho příběhy se vyznačují silně melancholickým nádechem, postavy se často musí prát s nepřízní osudu v krutém a nespravedlivém světě.

Gardner Dozois (23. 7. 1947) Americký autor sci-fi , zakladatel The Year‘s Best Science Fiction a několikanásobný držitel cen Hugo, Locus a Nebula. Byl editorem Asimov’s Science Fiction.

Novinku Nebezpečné ženy objednávejte se slevou přímo od vydavatele na www.albatrosmedia.cz.

Přečtěte si ukázkovou kapitolu:

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.