Hudební výchova ve finále soutěže o nejlepší evropskou učebnici

středa 7. října 2015 ·

Český titul se objeví už celkově podesáté při vyhlášení nejlepších evropských učebnic roku na mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu. O prestižní ocenění BELMA Awards 2015 (The Best European Learning Materials Awards) bude usilovat učebnice Nakladatelství Fraus, kterou odborná porota složená z pedagogů předních evropských institucí a univerzit poslala přes výběrová kola až do finále. Soutěž každoročně vyhlašuje Evropská asociace nakladatelů učebnic (EEPG) ve spolupráci s Frankfurtským knižním veletrhem a Mezinárodní asociací pro výzkum učebnic a výukových médií (IARTEM). Letos proběhne již její 15. ročník.


Při slavnostním vyhlášení cen BELMA (dříve BESA) ve Frankfurtu nad Mohanem ve středu 14. října bude usilovat o nejvyšší ocenění učebnice Hudební výchovy pro 6. a 7. ročník a odpovídající ročníky víceletých gymnázií. První česká učebnice hudební výchovy po roce 1989 staví na principech: méně teorie, více praxe, větší atraktivita pro žáky. Nakladatelství Fraus sestavilo komplet výukových materiálů k hudební výchově tak, aby žákům představilo hudbu v plné šíři. Využívá pro to plně všech možností interaktivity, které jsou v současné škole dostupné, včetně zapojení tabletů a interaktivních tabulí.

Jakub Šedivý a Lucie Rohlíková, autoři učebnice, byli z postupu do evropského finále příjemně překvapeni. „Domníváme se, že ocenění z evropské soutěže zvýší povědomí o naší učebnici jak u učitelů, tak i rodičů. Respekt, který si učebnice získala u evropských porotců, by mohl probudit celkově větší zájem o hudební výchovu a způsob její výuky v našich školách,“ říká Lucie Rohlíková.

Česká učebnice v soutěži otevřené všem evropským nakladatelům může navázat na největší úspěchy z minulých let, kdy vynikly především dva tituly oceněné 1. místem. V roce 2008 zvítězil titul Chemie pro 8. ročník ZŠ a v roce 2011 přivezla zlato Prvouka pro 2. ročník ZŠ. Na medailové - stříbrné - umístění naposledy v roce 2013 dosáhl soubor materiálů pro výuku češtiny genetickou metodou.

Hudební výchova - učebnice pro 6. a 7. ročník a odpovídající ročníky víceletých gymnázií

Autoři: Lucie Rohlíková, Jakub Šedivý

Informace k BELMA Awards

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.