ČŠI: Tematická zpráva – Kontrola průběhu maturitní zkoušky v jarním a podzimním zkušebním období 2015

středa 21. října 2015 ·

V minulých letech po zavedení nové maturitní zkoušky prováděla Česká školní inspekce kontrolu a monitoring jejího průběhu. V letošním roce na základě předchozích zkušeností a také informací Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání provedla Česká školní inspekce v jarním zkušebním období od 2. května do 10. června 2015 a v podzimním zkušebním období od 1. září do 21. září 2015 u maturitní zkoušky inspekční činnost v režimu kontroly dodržování právních předpisů. Předmětem inspekční činnosti byla kontrola dodržování vybraných ustanovení školského zákona a souvisejících a prováděcích právních předpisů, které se vztahují k poskytování vzdělávání. Dále byla inspekční činnost zaměřena na podmínky a průběh maturitní zkoušky, zejména na povinnosti ředitele školy při zajištění maturitní zkoušky, na kontrolu personálního zajištění průběhu maturitní zkoušky a na dodržování dalších podmínek ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou.


Ke stažení: Tematická zpráva - Kontrola průběhu maturitní zkoušky (391kB PDF)

2 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
21. října 2015 v 6:56  

Cermat ma dost presnou musku ve svych tipech na skoly, kde se nedodrzuji predpisy ohledne konani maturity. Uspesnost v predikci zavadneho chovani skoly 59% je vyborna. Uspesnost predikce u ČŠI je necelych 12% a kdyz odecteme tipovaci pomoc Cermatu, tak bez te se ČŠI v tipovani skol se zavadnym chovanim pri realizaci maturit trefila ve 4,8%. To je propastne spatna muska. S takovou strelbou by vojak v konfliktu neobstal a do 10ti minut by naplnil statistiky padlych. Bohuzel jsem v cele sedmistrankove zprave nenasla nic o tom, jaka opatreni inspekce prijala proti recidive. Takhle vim, ze byla inspekce na houbach, nasla 5 kremenacu, 4 holubinky a 7 ryzcu. Nic o tom, jaka byla smazenice ani proc nerostou kozaci....

Petr řekl(a)...
21. října 2015 v 18:02  

No nevim pani Carcy, jestli by jste porusovala predpisy s policistou vedle sebe v aute :-)
Kdyz do skoly nastoupi inspekce, vetsinou se skola snazi delat vse podle zakona. A opisovat u maturit to si dovoli jen ti nejvetsi "orli" ala agent 007.
V CERMATu se sejdou vysledky za celou CR, tem se to analyzuje. Inspektoru je podle poctu strednich skol "jak do mariase", ti nastupuji pouze do tech "nejkriklavejsich" pripadu skol, ktere jim CERMAT posle.
Petr

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.