Česko z letadla

středa 28. října 2015 ·

Poznejte Česko z ptačí perspektivy!

Ojedinělá publikace zachycující naši vlast z ptačí perspektivy objektivem fotografa Dana Materny.

Uvidíte krajinu ve všech jejich podobách, v neskonalých přírodních krásách, zkulturněnou, ale mnohdy i brutálně zasaženou činností člověka. Spatříte z výšky na svět, ve kterém žijeme - města, civilizaci, technická díla, architekturu, události běžného života i přírodní živly.


Zemi se říká modrá planeta, ale na leteckých snímcích Dana Materny má svět mnohem více barev. Útočně žlutá armáda řepky, chladivá zeleň lesů, bílé zimní krajkoví, proměňující i nudné satelitní stavebnice v dotek neskutečna. Ohnivý koberec požárů. Ocelová šeď průmyslových hal. Azur bizarní sestavy prodejce bazénů. A tak by se dalo pokračovat dál a dál.

Maternovo letecké malování - protože to už nejsou jen otisky reality, nýbrž obrazy - má ještě jeden vzácný dar: učí nás vidět jinak.

Obrazovou knihu Česko z letadla objednávejte se slevou přímo od vydavatele.

Ukázky fotografií:


 

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.