Přečtěte si: Výchovný pohlavek žákovi ve škole? Nepřípustné, říká ministryně Valachová

středa 23. září 2015 ·

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) se zásadně staví proti jakékoli formě násilí na školách. I kdyby se jednalo jen o drobný výchovný pohlavek zlobivému žákovi. Vzkázala to Blesk.cz v souvislosti s posledním takovým případem, který se odehrál na Praze 8.


Z článku Václava Langa v Blesk.cz vybíráme:

Valachová nicméně podle slov svých mluvčích v obecné rovině odmítá jakoukoli formu násilí na školách. „Ministryně školství Kateřina Valachová obecně považuje jakoukoli formu diskriminace a násilí za nepřípustnou,“ vzkázalo oddělení komunikace resortu školství.


6 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
23. září 2015 v 22:19  

Ministryně školství Kateřina Valachová obecně považuje jakoukoli formu diskriminace a násilí za nepřípustnou

Ale to je báječné!
Věřme, že je v tom považování zahrnuto i násilí psychické, a to jakýmkoli směrem. A předpokládám, že se to kromě šikany týká i mobbingu a bossingu.
Nepovažuji za možné, aby žák provokoval učitele. Natož takovou měrou, aby tento byť na okamžik zauvažoval o pádnějším opatření.
Tento případ považuji za naprosté selhání dotyčného ředitele školy. Nejspíš to nebyl první případ takového chování ze strany žáka, a jak se asi choval k učitelům, když si zaprovokoval i ředitele školy.

jir řekl(a)...
24. září 2015 v 6:00  

No konečně ustanou bitky mezi žáky! Uff!

jir řekl(a)...
24. září 2015 v 6:02  

Jó a ještě, bít se nenechám.

Jirka řekl(a)...
24. září 2015 v 19:26  

Když říkám některým klukům v devítce v souvislosti s moderními dějinami, že rasismus, šovinismus a jiné podobné ismy nejsou v dnešním světě zrovna perspektivním "náboženstvím", dívají se na mne tak, že by se i paní ministryně rozplakala a Igor Hnízdo pohladil pouzdro s krátkou palnou zbraní. Ale nepřátel se nelekejme, a na množství nehleďme! Bytelná katedra lepší husitského vozu a roztažené kružítko kopí nahradí. Hrrr na ně! Až bude nejhůř, tak se stáhneme do sborovny a zabarikádujeme dveře. Snad se rozutečou domů, když jim nikdo nebude bránit v odchodu. Stejně na to nemáme právo. Zdravím kolegu Pytlíka.

poste.restante řekl(a)...
24. září 2015 v 20:43  

Onehdá jsem prohlásil, že ve školství končím, jakmile začneme najímat ochranky a montovat detekční rámy, které odhalí zbraně mezi žáky.

Netušil jsem, že to bude tak brzy.

Tedy aby bylo jasno. Ani já rozhodně nepodporuji "výchovné pohlavky" uštědřené učitelem.
Samozřejmě souhlasím s názorem, že v určitém věku a situaci je jeden pohlavek efektivnější, nežli tři sezení u psychologa. Ale ty "výchovné doteky" má své ratolesti uštědřit rodič a nikoliv učitel. Kromě toho nevidím důvod, proč bych si měl omlacovat své ruce o cizího spratka.

Vyžaduji ovšem jediné. Institut dočasného, případně trvalého vyloučení žáka, který narušuje výuku. Povinností školy je vytvářet podmínky pro kvalitní a bezpečné vzdělávání žáků, kteří se vzdělávat chtějí.

Jirka řekl(a)...
26. září 2015 v 10:37  

Jistě by to bylo pro naše školství prospěšnější než americké čtenářské kluby za miliardy, které se snaží nahradit tradiční čtenářské deníky zadarmo, ve kterých dobří učitelé známkují jen poctivou a pravidelnou práci, bez ohledu na talent a tvořivost dítěte. Šance na jedničku pro všechny.
Kolik kárných židlí a dohližitelů by se za ty peníze pořídilo?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.