VirtualniArcheologie.cz: e-learning Archeologie na dosah

úterý 25. srpna 2015 ·

Virtuální archeologie je součástí webového portálu Archeologie na dosah a vznikla jako e-learningová platforma, jejímž cílem je prezentace a edukace archeologického kulturního dědictví se zaměřením na sbírkové fondy Národního muzea.

Sbírkové fondy muzeí jsou totiž velmi bohaté na archeologický materiál. Muzea tak mají vzhledem k tomuto bohatému sbírkovému fondu nesporné předpoklady pro popularizační a prezentační činnost, a to zejména díky autenticitě předmětů, ale i díky svému vzdělávacímu poslání. V Národním muzeu tvoří hmotné doklady pravěku a starověku nedílnou a početnou součást jeho sbírek. Edukační potenciál muzeí, jak v oblasti spolupráce se základními a středními školami, tak v oblasti celoživotního učení, je nutno využívat nejen dosavadními tradičními způsoby pro současnou návštěvnickou veřejnost již poněkud statickými, ale nabídnout také interaktivní formu doplňkového vzdělávání spojenou se zážitky.


Za tímto účelem vznikla i Virtuální archeologie, která má za úkol také testovat poměrně nový způsob prezentace muzejních sbírek ve virtuální podobě. Zábavnou formou se tak snaží zpřístupnit archeologii a její poznatky široké veřejnosti všech věkových kategorií a to, díky online formě, bez geografického omezení. S využitím rozsáhlé sbírky Národního muzea tak podporuje národní a kulturní identitu a přispívá k rozvoji vzdělanosti a rozhledu české veřejnosti.

Co všechno na VirtualniArcheologie.cz najdete:




Zdroj: Virtuální archeologie

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.